Flyr tar av – setter ny rekord i antall passasjerer

Flyr åpner stadig nye ruter. Dette er fra første flyving til Zadar i Kroatia. Foto: Zadar Airport

Det nye norske flyselskapet Flyr er nå i ferd med å ta av for alvor. April måned ble en eneste stor opptur for selskapet, som fyller flyene og mottar en strøm av nye medlemmer i det nye bonusprogrammet.

Tallene for april er oppløftende først og fremst når det gjelder passasjertallet:

Flyr hadde totalt 122 600 passasjerer om bord i denne måneden. Det er en økning på 46 prosent sammenlignet med mars.

Rekord i antall reisende

Det er første gang Flyr, som hadde første flyvning i slutten av juni i fjor, passerer 100 000 reisende i løpet av en måned.

– Vi er fornøyde med økningen på 46 prosent i passasjertallet i april fra mars, og med den svært positive mottakelsen fordelsprogrammet Flyr+ har fått i markedet. Vi ser at vi treffer godt med vårt sommerprogram og oppnådde også denne måneden rekordsalg, drevet av en stor pågang av bestillinger av feriereiser, sier Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr. 

Mange medlemmer

Flyr lanserte før sommerprogrammet en rekke nye ruter. Både til de populære feriemålene i Sør-Europa og til flere storbyer i Europa. Noen av dem er Flyr alene om med direkterute fra Norge.

Som flysmart24 har skrevet tidligere fikk Flyr en flying start da det lanserte sitt bonusprogram, Fyr+. Det gir rabatt fra første reise, i tillegg til en ytterligere bonus etter et visst antall flyturer eller medlemsvervinger.

Allerede første dagen kom det 10 000 nye medlemmer. Nå har Flyr+ kommet opp i 90 000 medlemmer, og det i løpet av bare den første måneden.

Flyr har nå en fyllingsgrad på 62 prosent, noe som innebærer en jevn vekst i forhold til tidligere måneder.

Bedre belegg

Det innebærer at det satt betalende passasjerer i seks av ti seter under hele april. Også inntekten per passasjer økte.

Flyr mottok i april to fabrikknye Boeing 737-8, også kjent som Max-fly, og har nå en flåte på totalt 10 fly.

Ytterlige to fabrikknye fly blir levert i juni og juli. Flyr har ved utgangen av april 36 årsverk per fly, som er i henhold til plan for å nå målsatt kostnadsnivå.  

Gode tall også fra SAS

Også SAS har lagt frem april-passasjertall i dag, og de viser at SAS fraktet rundt 1,5 millioner passasjerer i forrige måned.

Dette bekrefter også at SAS holder stillingen som det største flyselskapet i Skandinavia. Tallene er en økning på syv prosent i forhold til forrige måned.

Kabinfaktoren var i april på 71 prosent. Det betyr at det satt betalende passasjerer i sju av ti seter denne måneden.