Nå er flybillettene nede i under hundrelappen igjen

Prisen for flybilletter med Norwegian faller fra 10 000 kroner til 500 kroner i denne måneden. Også Ryanair og Wizz Air følger samme priskurve. Foto: Torp Sandefjord Lufthavn

Prisen på flybilletter har nådd et nærmest astronomisk nivå i sommer, og mange ser med gru på at dette skal bli den nye normalen. Det er det ingen grunn til å frykte.

Snart stuper prisene både hos Norwegian, Ryanair og Wizz Air.

Bare dager etter at Ryanair-sjef Michael O’Leary erklærte at tiden for superbillige flybilletter er over, setter selskapet ned prisen for en flybillett fra Oslo Lufthavn til 79 kroner én vei.

Også hos det andre av Europas aggressive lavprisselskap, Wizz Air, stuper prisene.

Flyturen til Spania-ferien koster snart under 200 kroner med Ryanair, og under 500 kr med Norwegian.

Dessverre er ikke retur-billettene til samme pris.

Fast lavpris

I en prissjekk flysmart24 har gjort onsdag, viser at tiden med ultralave priser slett ikke er over. I alle fall ikke hos noen av Europas lavprisselskaper.

Irske Ryanair er ofte det selskapet som gir den beste pekepinn på hvordan prisnivået vil bli fremover. Det irske lavprisselskapet skal om vel en ukes tid bare ha 79 kroner for en par timers flytur fra Oslo til polske Katowice.

Ryanair og ungarske Wizz Air har denne høsten senket sine priser kraftig, og et av dem innfører for noen ruter noe som sterkt ligner på fast lavpris.

I likhet med Europas andre selskaper har prisene for en énveisbillett til aktuelle feriemål denne sommeren vært oppe i over 4 000 – 5 000 kroner. Men nå kuttes prisene over en lav sko.

Evigpopulære London

Det gjør gjør at de som ser for seg en storbytur til et mer aktuelt reisemål enn Polen kan bare glede seg.

Prisene er riktignok skyhøye de nærmeste dagene, opp mot 3 500 kroner én vei. Når juli begynner å gå mot slutten, faller også nivået kraftig.

Prisene begynner å falle fra den 23. juli, da er lavest pris til London Stansted fra Gardermoen er nå 199 kroner. De som kan vente til den 28. juli får turen enda billigere, da til bare 149 kroner.

Samme sum er laveste pris også i august og september.

Italia-tur for 164 kr.

Ryanair har sitt største rutetilbud fra Norge på Torp Sandefjord Lufthavn, med ruter til bl.a. Storbritannia, Italia, Kroatia, Spania og Østerrike (Lauda Air.)

Til Milano Bergamo er laveste pris i juli nå nede i 199 kroner én vei, mens prisen rett over i august synker til 164 kroner. Lavets pris i september er 199 kroner.

Ryanair har også rute til Manchester, der laveste pris i juli er 319 kroner én vei. Ikke mange vil rynke på nesen over et slikt nivå heller.

I august, når Premier League-sesongen er i gang igjen, går prisene litt opp på et generelt høyere nivå.

Fast lavpris til Spania

Spania, da? Til Palma på Mallorca faller prisen i slutten av juli fra 4 137 kroner den 19. juli til bare 219 kroner fire dager senere. Ikke nok med det, den synker til 199 kroner gjennom hele august. En slags fast lavpris, altså.

Med Norwegian stuper prisen fra over 10 000 kroner fra Gardermoen, til 599 kroner mot slutten av juli. I august er prisen bare 499 kroner.

Til Alicante er prisene hos Ryanair på nærmere 3 500 kroner for avgang i dag, 14. juli. Om litt over en uke selges den samme billetten for 199 kroner. Med Norwegian er prisen 519 kroner i slutten av måneden, og ned til 399 kroner i august.

Under hundrelappen

Til Zagreb, hovedstaden i Kroatia, er laveste pris i juli på 219 kroner fra Torp, mens prisen er den samme gjennom hele august måned – 79 kroner. I september er prisen også den samme gjennom hele måneden, 99 kroner.

Vi har sett på en del andre billig-alternativer fra Sandefjord-flyplassen:

Fra Torp er laveste pris i juli til den polske hovedstaden Warszawa nå nede i 99 kroner én vei, det gjelder fra mandag 1. august og en rekke ukedager gjennom hele måneden.

I dagene forut, bl.a. onsdag 27. juli og torsdag 28. juli, er det heller ikke dyrt. 149 kroner er da laveste pris.

Populært feriemål

I Beograd, hovedstaden i Serbia, er laveste pris i juli 149 kroner. Dette er også prisen gjennom hele august. Også det en slags fast lavpris gjennom hele måneden.

Til Sarajevo er laveste pris i august 249 kroner, mens prisen for en flybillett til Albanias hovedstad Tirana er på sitt laveste i juli på 229 kroner. Albania har for øvrig vært et av charterselskapenes mer populære reisemål denne sommeren.

Dette er prisen gjennom hele august, mens den helt mot slutten faller til 199 kroner. I september er prisen stort sett hele måneden på 229 kroner.