Kraftig økt satsing på ruter til Syden – nye ruter i sikte

Widerøe har etter hvert bygd seg opp et større utenlands-nett med sitt jetfly, Embraer 195 E2. Her på flyplassen i Bergen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Syden-ruter fra Norge betyr for mange nordmenn flyvninger med SAS, Norwegian eller Flyr. Men utfordreren Widerøe har fått blod på tann, og øker satsingen til Middelhavet til sommeren.

Med sine nye jetfly skal Widerøe ikke bare fly til Spania og Frankrike, som sist sommer. Selskapet øker satsingen kraftig og lanserer en ny rute til Italia også.

Widerøe åpner dessuten for at det kan komme enda flere nyheter før sommertrafikken setter inn:

Fra flere flyplasser

Det gjelder både flere utenlandsruter, og også nye ruter fra flyplasser som i dag ikke har utenlandsruter fra Widerøe. I dag begrenser utenlandsrutene seg fra Bergen og Sandefjord.

– Nei, vi vil ikke utelukke ytterligere rutenyheter for sommeren 2023. Det samme gjelder eventuelle andre lufthavner i tillegg til Torp og Flesland.  Heller ikke der vil vi utelukke nyheter i månedene som kommer, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli til flysmart24.

Den nye ruten som kommer til sommeren skal flys fra Torp Sandefjord Lufthavn. Det gjelder nonstop til Firenze, som til nå har vært fløyet kun fra Bergen. Torp-ruten får tre rundturer i uken.

«Et mekka»

På Torp er markedssjef Tine Mathisen storfornøyd over det nye rutetilbudet:

–  Middelalderbyen Firenze er et mekka for alle som er interessert i vin, kultur, arkitektur og historie. Ikke minst er det inngangsporten til vakre Toscana med sitt spektakulære landskap, mattradisjoner og herlige strender, sier Mathisen.

I tillegg til ny rute til Firenze, skal Widerøe også kommende sommer fly direkte til Nice fra Torp. Her øker også Widerøe fra to til tre ukentlige avganger.

Det er likevel satsingen fra Bergen som er den mest tydelige for Widerøe. Selskapet har etter hvert bygd seg opp med et knutepunkt på flyplassen på Flesland.

Fulle fly

Med med flere utenlandsruter kan selskapet for alvor ta opp konkurransen med SAS, Norwegian og Widerøe.

– Fulle fly til Nice, Palma de Mallorca og Alicante i sommer bekrefter selskapets satsing på ruter til Sør-Europa i skoleferien, skriver selskapet i en presentasjon av neste års sommersatsing.

Det er derfra det meste av Syden-trafikken skal foregå.

Selskapet disponerer tre jetfly av typen Embraer 195-E2, og som kan ta 110 passasjerer. Selskapet mener at størrelsen er perfekt for ruter fra flyplasser som Flesland.

Slik blir satsingen

Derfor legger selskapet opp til denne satsingen.

Bergen – Firenze fire ukentlige avganger, økning fra en til fire sammenlignet med 2022. Bergen – Alicante får daglige avganger, og økes fra tre til syv sammenlignet med 2022.

Bergen – Nice får tre ukentlige avganger, og tidtabellen endres slik at flere vil kunne benytte Bergen som hub for sin reise fra opprinnelig utgangspunkt i Norge. Bergen – Palma de Mallorca får en ukentlig rundtur, samme som i år.

Torp – Nice mandag, onsdag og fredag. Avgang på morgenen, retur på kvelden. Torp – Firenze flys tirsdag, torsdag og søndag på morgenen, også her retur på kvelden.