Luftbro i gang: – Det er en helt vill interesse for ferieøya

Norwegian er en stor aktør på flyplassen i Las Palmas. Gran Canaria er den absolutt mest populære av Kanariøyene blant nordmenn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Ingen tvil om hvilket reisemål solsultne nordmenn helst velger når de skal på vinterferietur i Europa. For veldig mange går turen til feriefavoritten Gran Canaria.

Opplysninger flysmart24 har fått fra Avinor viser litt av folks interesse og reiseselskapenes satsing på dette ene reisemålet denne vintersesongen:

Når inneværende uke er slutt i morgen kveld, vil nær 40 direktefly ha tatt av fra norske flyplasser, og der bagasjen er merket med flyplasskoden LPA – Las Palmas Airport.

I en klasse for seg

Hos landets største uavhengige salgskanal for reiser, Finn Reise, forklarer man bakgrunnen for tallene slik:

– Spania ligger på topp av land nordmenn kjøper flybilletter til i vinter. Gran Canaria er likeledes i en klasse for seg det mest populære reisemålet målt etter antall solgte billetter. Det er rett og slett en helt vill interesse blant nordmenn for denne øya, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Han viser til at mange kjøper billett tett opp mot avgang. Det har vært en tydelig trend de senere månedene, ifølge Berge.

Lang flytur

Også blant turoperatørene er valg av reisemål det samme. Hos TUI er dette fasiten så langt:

– Nordmenn velger det kjente og kjære også i vinter. Nær nærmere 80 prosent av de reisende velger Gran Canaria også i år, melder Nora Aspengren som er kommunikasjonssjef i TUI.

For nordmenn har Gran Canaria alltid vært den mest populære av Kanariøyene. Flytiden dit fra Oslo er nærmere 6 timer.

Det er en lang rute i Europa, og bare vel to timer kortere enn direkteflyene bruker den transatlantiske ruten til New York.

Her reiser nordmenn fra

Nå kan flysmart24 gi et bilde av den norske trafikken til Las Palmas.

På forespørsel fra flysmart24 har Avinor laget denne oversikten. Den viser alle flyene som har tatt av og som skal ta av fra norske flyplasser og som har LPA som destinasjon denne uken:

  • Fra Oslo Lufthavn i alt 17 fly – det er 7 avganger bare i dag lørdag.
  • Fra Bergen – i alt 6 fly.
  • Fra Stavanger og Trondheim – 3 fly fra hver.
  • Fra Torp Sandefjord, Bodø og Kristiansand – 2 fly fra hver.
  • Fra Harstad/Narvik, Tromsø, Ålesund og Haugesund – 1 fly fra hver.

Kilde: Avinor/Torp/Haugesund

Betaler mye

De som har betalt mest for flyturen har måttet punge ut med opptil 7 500 kroner, én vei, fordi alle andre alternativer har vært utsolgt.

«Spania ligger på topp«

Terje Berge. Foto: Caroline Roka/Finn

Enkelte billetter, der selv ikke en trillebag med inn i kabinen har vært inkludert, har den siste tiden gått for over 5 000 kroner, en vei.

Som flysmart24 har skrevet tidligere, har etterspørselen i vinter etter hvert blitt påvirket av de generelt høyere utgiftene nordmenn har blitt påført.

Kombinert med en svak krone og tilsvarende dyr euro, har prisen for en Syden-tur denne vinteren blitt for drøy for mange.