Klaget på all inclusive – spiste kun loff og pommes frites

Det norske reisefølget var ikke mye tilfreds med all inclusive-oppholdet på Hotel Afandou Blu på Rhodos. Foto: Hotel Afandou Blu

Reisefølget på to var ikke mye tilfreds med oppholdet på all inclusive-hotellet i Hellas. De krevde derfor avslag i prisen. De gjorde én klassisk tabbe som resulterte i at de kun fikk et lite plaster på såret, etter at pakkereisenemnda nå ha behandlet klagen deres.

Turen gikk til Hotel Afandou Blu på Rhodos sist sommer, og startet med at drosjen de hadde bestilt fra flyplassen ikke dukket opp fordi sjåføren hadde sovnet.

Bedre ble det ikke etter møtet med hotellet. De opplevde etter egen utsagn å bli møtt av en ergerlig resepsjonist som klaget over at de kom dagen etter at de var ventet.

«Alt» var galt

Da de kom på rommet var dette så støvete at de returnerte til resepsjonen for å vente på at den skulle åpne, slik at de kunne få byttet rom. Dette gikk imidlertid ikke, fordi hotellet var fullt.

De beholdt alle klærne i koffertene under hele oppholdet.

Klager har sendt inn bilder til klagenemnda av en skitten dusj, flekkete og møkkete vegger, lysbrytere som ikke satt fast, spindelvev over alt i taket, en skitten og støvete ledning som hang ut av veggen på badet.

Loff og pommes frites

Bildene skal også ha vist at døra og dørkarmen til badet var skitten, malingen på rommet hadde begynt å flasse av, låsen på inngangsdøra var løs slik at de ved flere anledninger nesten rev låsen ut av døra når de skulle dra ut nøkkelen, slik de beskriver det i klagen.

Klageren er dessuten vegetarianer. Det fremgikk etter hennes opplysninger ikke hva de ulike matrettene bestod av, så hun spiste loff med ost til frokost og lunsj og pommes frites til middag alle dagene.

Burde tatt kontakt

De unnlot imidlertid å ta opp klagen med selgeren av reisen, Ticket, før de kom hjem. Selskapet har sett på klagen deres, og mener de burde ha tatt kontakt med resepsjonen for å få bedre rengjøring.

Dersom dette ikke hadde nyttet, burde de ha tatt kontakt med Ticket.

Det gjorde de ikke, derfor var selskapet ute av stand til å hjelpe dem mens de ennå var på ferien. De har imidlertid fått 1 300 kroner som plaster på såret av selskapet som «goodwill.»

Ville blitt rettet opp

Pakkereisenemnda mener Tickets sum er tilstrekkelig kompensasjon, og mener paret fraskriver seg retten til større kompensasjon fordi de ikke ga selskapet mulighet til å rydde opp for dem mens turen ennå pågikk.

– De påberopte forhold som skitt og manglende rengjøring, vegetar mat og ødelagt dørlås, er forhold som ville blitt rettet opp i dersom Ticket hadde fått kunnskap om de påberopte forhold på reisemålet, konkluderer nemnda.