Reisetopp om salget av feriereiser: – Er veldig overrasket

Trangere tider for mange nordmenn. Lysten på en feriereise har ikke minsket. Foto: Knut-Erik Mikalsen

I en tid der privatøkonomien til nordmenn er under stadig økende press som følge av rekordhøy inflasjon og stadig økende lånerenter, velger mange å holde fast på at de skal ha råd til en skikkelig ferie også i år.

De siste salgstallene fra landets største uavhengige salgskanal, Finn Reise, bekrefter at nordmenn flest har stor vilje til å holde fast på sine planer om feriereiser.

– Jeg er veldig overrasket, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

Vil reise

Bestillingsnivået gjennom Finn Reise er et godt barometer på hvordan salget av flybilletter, hoteller og leiebil utvikler seg.

Når selskapet gjør opp status etter starten på det nye året, er Berge overrasket over resultatet tatt i betraktning av at mange familier opplever en tøffere økonomisk hverdag.

– Våre tall viser at det er hele 82 flere klikk på bestillinger den første uken i januar, målt mot samme uke i fjor. Dette viser at reisevilligheten absolutt er tilstede til tross for strammere økonomi, mener Berge.

Sjekker, og kjøper

Tallet viser andelen som søker etter reise, og som klikker seg inn på et tilbud for å se nøyere på det. Mange av disse ender også opp med å bestille:

– Det er en høy prosent av dem som faktisk bestiller, bekrefter Berge.

Og hvor skal så nordmenn reise, i vinterferien, påsken og sommerferien?

Der er det lite endring fra før. Nordmenn er vanedyr når det gjelder reisemål, og de samme favorittene går igjen – år etter år.

Hit skal nordmenn dra

Her er listen for vinterferien i februar, som toppes av Spania blant landene. Her er de destinasjonene som bestilles mest:

1. Bangkok 2. Oslo. 3. Gran Canaria. 4. London. 5. Dehli. 6. Alicante. 7. Dubai. 8. Istanbul. 9. Paris. 10. Malaga.

Her er listen for påskeferien:

1. Bangkok. 2. London. 3. Oslo. 4. Paris. 5. Barcelona. 6. Alicante. 7. Amsterdam. 8. New York. 9. Roma. 10. Malaga.

Her er listen for sommerferien:

1. Bangkok. 2. Alicante. 3. Kreta. 4. Oslo. 5. Ho Chi Minh (Saigon). 6. Antalya. 7. Mallorca. 8. Malaga. 9. Rhodos. 10. Split.

Favorittene

Når et reisemål som Bangkok er på topp, er dette innfallsporten til Thailand for mange. De ankommer landets hovedstad, men reiser så videre til de kjente feriemålene på fastlandet og på øyene.

«Trykket for å bestille sommerferie er høyt»

Terje Berge. Foto: Finn Reise

Noen har allerede planlagt sommerferien og som vanlig er sommerfavorittene Spania og Hellas på topplisten.

Spesielt innen pakketurer er disse landene populære for norske turister, men på Finn Reise ser man også at mange foretrekker Norgesferie.

– Trykket for å bestille sommerferie er overraskende høyt, og at det ikke ser ut som om strammere økonomi påvirker sommerferieplanene foreløpig. Vi ser også at Norgesferie og hytteleie har vært svært populært de siste årene og dette ser ut til å fortsette, sier Berge.