Salget tar av for Norse Atlantic – varsler flere nye ruter

Et fly fra Norse Atlantic Airways i ferd med å lande på Oslo Lufthavn. Foto: Stein Olsen/flickr: stein 380

Det nye norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways, hvor Norwegian-gründer Bjørn Kjos er en av investorene, har fått en tøff start på sine ruter fra Europa til USA.

I de syv månedene selskapet opererte etter starten i juni i fjor, har selskapet føyet nær 300 000 passasjerer over Atlanteren.

Det gir en fyllingsgrad på bare 62 prosent. Det betyr at det satt betalende passasjerer i seks av ti seter som ble lagt ut til salg. I dette tallet inngår også ni charter-flyvinger.

Har fått fart på salget

I en melding til markedet onsdag skriver selskapets hovedeier og administrerende direktør, Bjørn Tore Larsen, at selskapet nå har fått god fart i billettsalget.

Mange vil ha sett at Norse har hatt i gang et omfattende nyttårssalg på hele sitt rutenett.

For en tid tilbake gikk selskapet ut med det foreløpige ruteopplegget for sommeren. Snart kommer det mer, lover selskapet:

Nye ruter kommer

– Vi vil offentliggjøre ytterligere sommerruter fra London til USA snart, og jeg er glad for å bekrefte at vi umiddelbart vil lansere en ny destinasjon fra EU til USA også, sier Larsen.

Fra Oslo opererer Norse Atlantic ruter til New York, Fort Lauderdale i Florida og til Los Angeles. I tillegg «lokalruten» mellom Oslo og London Gatwick.

I tillegg operer selskapet rute fra London og Berlin til New York, og fra Berlin til Fort Lauderdale. Dessuten har Norse også åpnet billettsalget fra Paris, også det til New York. Den ruten starter i slutten av mars.

Mulige nye ruter

Det er ventet at rutetilbudet fra London Gatwick kommer til å bli kraftig utvidet.

Som flysmart24 har skrevet tidligere, har selskapet blitt knyttet til ruteplaner til Fort Lauderdale Hollywood International Airport (FLL) og Orlando International Airport (MCO) fra Gatwick.

Dessuten skal nye ruter til Ontario International Airport øst for Los Angeles, San Francisco International Airport (SFO), Chicago-Rockford International Airport (RFD) og Baltimore/Washington International Airport (BWI) være på tegnebrettet hos selskapet.

PS: I tillegg til rutetrafikken, har Norse også fløyet en del wetlease-oppdrag. Det betyr at man stiller fly og mannskap til disposisjon for eksterne kunder. Selskapet oppgir at det har vært ni slike oppdrag i desember, bl.a. til Karibia og Det fjerne østen.