Storeslem for Norwegian i fersk norsk reisekåring

Norwegian og konsernsjef Geir Karlsen gjorde nesten rent bord i konkurransen blant flyselskap i årets Grand Travel Award i Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen/Skjermdump Norwegian live.

Norwegian gjorde nærmest rent bord i konkurransen blant flyselskapene i norske Grand Travel Awards for 2023. Selskapet vant to av tre klasser.

I tillegg ble Norwegians konsernsjef, Geir Karlsen, kåret til årets leder.

Det er reiselivsbladet Travel News som står bak den årlige utdelingen. En jury nominerer kandidatene i de ulike kategoriene, og siden er det ansatte i norsk reiseliv som stemmer frem den endelige vinneren.

Mange tilhengere

Det norske lavprisselskapet må ha mange tilhengere i så måte innen den norske bransjen:

Norwegian vant klassen både for årets flyselskap innenriks, og også klassen for årets europeiske flyselskap.

I innenriks-konkurransen var også Widerøe, SAS og Flyr nominert.

I klassen for årets europeiske flyselskap vant Norwegian over selskapene Lufthansa, British Airways, KLM og SAS.

Heftig flykonkurranse

I tillegg ble altså sjefen, Ger Karlsen, utropt til årets leder av juryen. Ifølge juryen tok det bare sekunder å bli enige om dette.

– Selv om det er stas å få heder på denne måten, vil jeg gjerne dele æren med alle mine Norwegian-kolleger. Det sterke samholdet vi har på tvers av avdelinger, nasjonaliteter og baser, er avgjørende for at vi kan levere et godt produkt til kundene våre. Det er ekstra hyggelig å motta en pris fra reiselivsbransjen selv, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Det er også en klasse for årets flyselskap interkontinentalt.

Her vant Emirates i konkurranse med Qatar Airways, Singapore Airlines, KLM og Turkish Airlines. Emirates vant for femte gang.

Best på pakkereiser

– Det norske flymarkedet har høy konkurranse, og et stort utvalg av flyselskaper som tilbyr flyvninger ut av Norge. Å få tildelt en sånn pris som dette er en annerkjennelse av det harde arbeidet som ligger bak vårt løfte om å alltid sette kunden først, og at vi skal levere den beste reiseopplevelsen, sier Emirates Norge-sjef, Terje Grue.

Av de øvrige prisene ble Ving kåret til årets pakkereisearrangør. Dette skjedde i konkurranse med TUI, Apollo, Ticket og Escape Travel.

-Dette er en pris vi er utrolig glade for, og ikke minst stolte over, å vinne. På mange måter understreker prisen den sterke posisjonen Ving har i bransjen. Dette er en bekreftelse på at vi er på rett vei, og vi er svært glade for tilliten denne prisen gir oss, sier Marie-Anne Zachrisson, landssjef i Ving.

Hellas ble kåret til årets turistland, mens Spania ble kåret til årets utenlandske turistkontor.

PS: Flyselskapene Flyr og Norse Atlantic Airways var også nominert i klassen for årets nykommer, men her var det Oslo-hotellet Sommerro som vant.