Norwegians bonusordning endres – slik blir reglene nå

Nye regler for opptjening av bonuspoeng hos Norwegian. Det kreves flere flyturer for å oppnå fordeler. Blant fordelene er gratis håndbagasje. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian gjør om sitt bonusprogram, Norwegian Reward. Det skjer fra og med i morgen, tirsdag den 28. mars. Det innebærer flere endringer.

Det blir redusert opptjening på enkelte billett-typer, og det trengs flere reiser for å oppnå fordelene i programmet. De som reiser mest, skal derimot få ekstra fordeler som bl.a. gratis kaffe.

De nye betingelsene har vært kjent en stund nå, og det uten at Norwegian har registrert mange kundeklager på endringene:

Få reaksjoner

– Nei, vi har fått veldig få reaksjoner. Bare et par stykker. Vi ser heller ingen tegn til at folk melder seg ut etter endringene og vi har fortsatt svært god tilstrømning av nye medlemmer, sier kommunikasjonssjef Charlotte Holmbergh i Norwegian til flysmart24.

Hun mener bonusprogrammet til Norwegian er svært konkurransedyktig i forhold til konkurrentene, også etter endringene.

Den største konkurrenten er SAS med sitt Euro Bonus.

Der får kundene poeng for flyreiser, kredittkorthandel, hotellovernattinger og en del andre aktiviteter. Dessuten har SAS sine diamant-, gull og sølvkort der de høyeste nivåene bl.a. gir adgang til flyplasslounger verden over, fast track på flyplassene og flere bonuspoeng ved flyreiser med selskapet.

Må fly mer

Hos Norwegian handler det om cashpoints, der ett poeng er én krone. Her inntrer det en del endringer nå, og som vil gjøre at det vil ta kreves flyturer for å oppnå de samme fordelene som før:

Poeng på flyreiser:

Til nå har det vært 2 poeng bonus på alle low fare billetter, og 10 prosent cash points på alle flex-billetter. Fra 28. mars vil grensene bli endret:

Nå blir det gitt bare 1 prosent bonus på low fare-billettene, mens low fare + får som i dag 2 prosent opptjening. Flex-billettene får 5 prosent opptjening.

– Vi beholder 2 prosent opptjening på low fare +-billettene, som er vårt mest populære produkt, sier Holmbergh.

Flere fordeler

Fordeler etter antall reiser:

Også her blir det endring. I dag er det en ny fordel for hver 6. flyving, nå blir dette endret til ny fordel for hver 8. flyving i løpet av 12 måneder, mellomlandinger inkludert.

Den første fordelen som inntrer er alltid 2 prosent ekstra cashpoints på alle Norwegian-flybilletter. Da får man 2 prosent på low fare, 3 prosent på low fare pluss og 7 prosent på flex-billetter.

Deretter velger medlemmer fordeler selv etter hvert som man reiser mer og når nivåer.

I tillegg til gratis innsjekket bagasje, setereservasjon, fast track og ytterligere 2 prosent opptjening av cashpoints, kan medlemmer nå også velge gratis håndbagasje i bagasjehyllen som neste fordel.

De mest populære

Norwegian vil i løpet av våren også lansere flere fordeler for de som flyr mest. Reisende med mer enn 32 flyvninger i året får da tilgang til samtlige fordeler i Reward-programmet.

I tillegg kommer helt nye fordeler som blir tilgjengelige våren 2023. Blant disse er gratis kaffe og te om bord på flyvninger med servering, prioritert ombordstigning, ingen utløpsdato på cashpoints og prioritert kundeservice.

Holmbergh forteller dette om hvordan Norwegian-kunder som har hatt tilgang på nye fordeler har valgt:

– Historisk sett har cashpoint-boost vært den mest populære fordelen å velge på nivå 2, men vi vet ikke om det vil endre seg når både innsjekket bagasje og håndbagasje blir tilgjengelig på dette nivået, sier hun.