Feil mat og kaldt basseng – ville ha alle pengene tilbake

Nordmennene var ikke mye fornøyd med hotellet Relaxia Lanzasur Club på Lanzarote. Det er et hotell med tre stjerner hos Apollo. Foto: Apollo

Et reisefølge på tre var så misfornøyd med ferieoppholdet på Kanariøyene at de ikke ville betale for oppholdt. De krevde rett og slett alt de hadde betalt for ferien tilbake.

Ferien la de til Lanzarote, og den pågikk i januar i år. De hadde betalt for en ukes opphold med all inclusive, for to voksne og et spedbarn på 10 måneder.

Siden reisearrangøren nektet å refundere hele ferien, klaget de saken inn for Pakkereisenemnda. Den har nå vurdert den litt uvanlige klagen.

Ødelagt ferie

De tre skulle bo på hotellet Relaxia Lanzasur Club, som Apollo ikke har problemer med å anbefale sine kunder:

«Passer perfekt om du og familien elsker å bade! Det er flere basseng, et badeland med flere vannsklier samt et stort plaskebasseng for de yngste inne på hotellområdet. All Inclusive inkludert – kan det bli bedre?,» spør Apollo.

Svaret fra de tre norske var så absolutt ja, skal man forholde seg til deres klage. For det var to forhold som ødela ferien:

Temperaturen i barnebassenget var på 25 grader, mens de norske gjesten mente at det burde ha vært 32 grader for at de kunne bade med at barn på bare 10 måneder. De tok dette opp med reiselederen, som ikke kunne gjøre noe med dette.

Fikk ikke vegetarmat

Forhold nummer to var at den ene i følget er vegetarianer. Hun hadde da sendt en mail til hotellet om dette dagen før de dro fra Norge. Likevel var det ikke noe vegetar-alternativ å oppdrive, selv om hun tok det opp på hotellet.

Disse forholdene mente nordmennene var så graverende at de krevde hele reisens pris, 11 000 kroner, tilbake.

Apollo har svart at selskapet tok kontakt med hotellet angående vegetar-mat, og ba også gjesten om å ta dette opp med resepsjonen slik de kunne ta dette videre til kjøkkenpersonalet.

Selskapet gjorde hva de kunne for å hjelpe gjesten, mente Apollo.

Vanligvis 20 grader

Når det gjaldt temperaturen i bassenget svarte Apollo at selskapet i sin omtale presiserer at den normale varmen er rundt 20 grader vinterstid, og ofte kjøligere når været er dårlig.

Derfor avslår selskapet å refundere noe av reisens pris:

– Apollo kan ikke se at det er grunnlag for å imøtekomme dette, da det ikke er oppgitt i hotellbeskrivelsen at det er oppvarmede bassenget på hotellet eller utvalg av vegetarmat, het det i avslaget.

Nå har pakkereisenemnda sett på klagen til de tre, og landet på samme beslutning som Apollo.

Avviste krav

Nemnda mener at det ikke er avvik mellom det som Apollo faktisk selger og det produktet de tre fikk:

Den mener at det ikke kan forventes at et oppvarmet svømmebasseng skal holde over 30 grader, og gir dem heller ikke medhold i klagen over vegetarmat som ikke fantes:

– Det er ikke opplyst spesielt om at hotellet har vegetarmat og forholdet gir ikke grunnlag for prisavslag, skriver nemnda når den avviser nordmennenes krav.