Fikk rommet de hadde bestilt – da kom kravet

Hotellet Bull Dorado Beach& Spa ligger i den lille byen Arguineguin, sør på Gran Canaria. Foto: Bull Dorado Beach& Spa

Da det norske reisefølget kom til hotellet sitt på Gran Canaria, fikk de seg en overraskelse: De trodde de skulle få havutsikt. I stedet, hevdet de, så de rett inn i en murvegg.

De skulle bo i Arguineguin på sørkysten av den populære ferieøya, og i en liten by et sted som er kjent for sine mange norske gjester og fastboende.

De hadde bestilt rom på hotell Bull Dorado Beach& Spa og så frem til en varm og solrik ferie, med et hotellrom som skulle gi dem utsikt over havet.

«Utsikt mot en murvegg»

Det gjorde det ikke.

De to nordmennene mente at de hadde bestilte en 2-romsleilighet med havutsikt hos reisearrangøren, Ving.

– Imidlertid fikk vi tildelt en 2-romsleilighet uten sol og med utsikt mot en murvegg, skrev de i klagen der de krevde 10 000 kroner i refusjon fordi de mente hotellet ikke var som lovet.

Prisen for oppholdet var på 43 000 kroner for tre uker i november og desember i et hotell som Ving selv omtaler som et velkjent og populært leilighetshotell med sentral beliggenhet i Arguineguin.

Takket nei

Ving sa nei til kravet deres, og viste til at de to hadde bestilt en 2-roms leilighet uten at det var bestilt havutsikt.

De hadde fått tilbud om å oppgradere seg til havutsikt, men takket nei. De fikk også tilbud om å bytte hotell, men sa nei til det også.

Fordi Ving sa nei kravet deres, sendte de saken inn for pakkereisenemnda i håp om å få medhold der.

Ving har i svar til nemnda presisert at man i informasjonen om dette hotellet omtaler de aktuelle 2-roms leilighetene som de hadde bestilt med at de «ligger mot omgivelsene» og mener at det ikke er rom for misforståelser om det.

Ville ikke bytte

Til nemnda viste Ving til at de to nordmennene hadde fått akkurat det de hadde bestilt og betalt for.

Ikke nok med det:

– Av romtypen som klager har bestilt, fikk han en av leilighetene med best beliggenhet. Klager
ønsket ikke å betale tillegg for en leilighet med havutsikt og takket nei til forslag om å flytte til et annet hotell, het det Vings svar.

Selskapet tilbød likevel de to 2 000 kroner i form av et gavekort for å vise forståelse for situasjonen, men skrev at de ellers ikke kunne se at det forelå noen grunn til prisavslag.

Hadde muligheten

Det er pakkereisenemda helt enig i.

Nemnda slår fast at de to hadde mulighet til å betale ekstra for havutsikt ved bestilling, noe de ikke gjorde.

– Nemnda kan ikke se at det er avvik fra hva som er avtalt mellom partene. Det vises til at Ving i sin beskrivelse av hotellet skriver «at beliggenheten kan variere, og at noen rom/leiligheter har bedre beliggenhet i forhold til utsikt, soltilgang og eventuelle forstyrrelser. Mindre attraktiv beliggenhet berettiger ikke til prisavslag.» Pakkereisenemnda anbefaler at klager ikke gis medhold, heter det i vedtaket.