Selger flybilletter for å komme nær nytt vulkanutbrudd

Lavprisselskapet Play var raskt ute med å tilby billetter til vulkanturister etter det nye utbruddet på Island som startet mandag ettermiddag. Det nye utbruddet er i samme område som på dette bildet, fra en tidligere lavastrøm i Fagradalsfjall. Fotos: Shutterstock

Det å ha sjansen til å oppleve vulkanutbrudd i virkeligheten har lenge vært en spektakulær opplevelse som trekker besøkende til områdene der utbruddene skjer.

Island er som kjent et slikt område.

I går ettermiddag kom et nytt vulkanutbrudd på øya. Denne gangen skjer det på Fagradalsfjall på Reykjaneshalvøya. Det er sørvest for hovedstaden Reykjavik, og ikke langt fra Keflavik flyplass.

Billett-tilbudene kom straks

Det har ført til at mange har blitt evakuert fra området, som i lang tid har båret preg av aktiv vulkansk aktivitet.

Men, vulkanutbrudd har blitt et kommersielt produkt. Det tok derfor ikke lang tid fra det første utbruddet fra denne vulkanen skjedde, før de første tilbudene om å kjøpe flybilletter til Island for å oppleve utbruddet, kom:

– Ta en flyreise på sparket til Island og se dette spektakulære naturfenomenet med egne øyne! oppfordret det islandske lavprisselskapet Play sine kunder i en epost selskapet sendte ut bare noen timer etter at det første utbruddet var et faktum.

Flytrafikken går fri

I motsetning til tidligere vulkanutbrudd, er det ingenting som tyder på at flytrafikken skal bli rammet av dette seneste utbruddet.

Derfor lover Play at de som kaster seg på flyet til Keflavik kan få seg en opplevelse de sent vil glemme:

– Området overvåkes nøye av myndighetene. Forsiktighet anbefales og vi anbefaler ivrige observatører å følge nøye med på nettet for detaljert informasjon. Utbruddet er svært synlig i dagslys og kan tydelig sees på en direktesending fra området, heter det i meldingen fra flyselskapet.

Har frarådet folk

Det oppgir også at utbruddet per nå ikke utgjør noen trussel mot infrastruktur eller innbyggere i området ettersom lavastrømmen ser ut til å komme fra stedet for de forrige utbruddene i 2021 og 2022.

Myndighetene på Island fraråder derimot olk å reise inn i området der utbruddene skjer.

Det har mange valgt å overse, for allerede mandag kveld var det mange skuelystne som befant seg innenfor evakueringssonen.

Denne reklamen for vulkan-turer til Island ligger nå ute hos lavprisselskapet Play. (Skjermdump)