Flyselskap med uvanlige vilkår klar med Norge-rute

Det rumenske flyselskapet Dan Air skal fly fra Oslo Lufthavn fra midten av desember. Foto: Shutterstock

Flyselskapet er det nok få som har hørt om, og reisemålet det skal fly til er det trolig ikke mange som vet om. Så er det også et litt uvanlig selskap dette dreier seg om.

Dan Air heter det rumenske flyselskapet, som er et relativt nytt selskap. Fra 12. desember skal selskapet fly i rute mellom Gardermoen og byen Brașov .

Brașov ligger i den sentrale delen av Romania i Karpatene og er del av regionen Transilvania. Byen har fått ny flyplass, Aeropotrul Ghimbav. Byen har nær 300 000 innbyggere

Det litt spesielle

Ruten skal ifølge Airport Coordination Norway flys én gang i uken, hver tirsdag, og med en Airbus A320. Den har 168 seter med to klasser – økonomi og business.

Flyet skal ta av klokken 19 fra Gardermoen. Flytiden er tre timer og flyet lander i Brașov klokken 23 lokal tid.

En enveisbillett på premieredagen er priset til 135 euro på økonomiklasse og 265 euro på business.

Det som gjør at Dan Air skiller seg ut fra slik vi kjenner flyselskaper i dag, er blant annet at en bagasje på inntil 23 kilo er inkludert i prisen, uansett priskategori på billetten.

Servering om bord

Dette i tillegg til en håndbagasje som man tar med seg inn i kabinen.

Ikke nok med det, selskapet tilbyr ifølge sine nettsider også catering inkludert i prisen. På økonomiklasse betyr det drikke og sandwich.

På business, som på denne maskinen dreier seg om de seks setene på første rad, er et varmt måltid og all drikke inkludert i prisen. Dette i tillegg til en raus bagasjemengde.

Flere ruter

Selskapet lover også at det ikke dukker opp andre, skjulte tillegg når man booker billetten.

Selskapets hovedsete er flyplassen i hovedstaden București. Dit hadde det nå konkursrammede flyselskapet Blue Air rute fra Gardermoen.

Dan Air har, i tillegg til den kommende ruten til Oslo Lufthavn, en rekke store byer på sitt rutekart.

Dan Air flyr fra Brașov også til blant annet Paris CDG, Brussel, Roma-Fiumicino, Madrid, Barcelona og London Gatwick.