Ny mulighet for å oppleve verdens største passasjerfly

Lufthansa setter inn verdens største passasjerfly, Airbus A380, på nok en rute. Foto: Lufthansa

Verdens største passasjerfly, Airbus A380, har en trofast tilhengerskare som ønsker at flytypen fremdeles skal være et flytilbud i mange år. I kveld ble rutetilbudet ytterligere utvidet.

Det sørger tyske Lufthansa for. Fra i dag av, torsdag, byr selskapet på muligheten for å reise med super-jumboen på enda en strekning.

Selskapet har satt inn A380 på ruten mellom München og Los Angeles. Og det blir ikke noe gjesteopptreden. Kjempeflyet skal trafikkere denne strekningen daglig.

En liten godbit

Dettes skjer tre år etter at flyselskapet tok vekk storflyet fra den samme ruten. Nå har Lufthansa planer om å bruke åtte A380-fly fremover fra nettopp München.

– Vår neste A380 er endelig på vei fra München til Los Angeles. Vi hadde en liten godbit til gjestene våre for å feire denne spesielle dagen, skriver Lufthansa på sine Facebook-sider i kveld, etter at flyet tok av fra den tyske flyplassen på sin første ferd mot California.

Og godbiten? En spesiell kake innpakket og merket med «Route A380», lik emblemet til det mer kjente «Route 66».

Økt etterspørsel

Lufthansa forklarer at selskapet tar flytypen i bruk på grunn av økende etterspørsel i flytrafikken.

– Derfor vil den ekstra kapasiteten som A380 bringer til Los Angeles-regionen, gi det sårt tiltrengte økte volumet som markedet krever, melder selskapet.

Lufthansa flyr med A380 også mellom München og Bangkok i vinter.

Som flysmart24 har skrevet tidligere, ser det ut som om dødsdommen mot Airbus A380 i alle fall skal bli kraftig utsatt.

Elsket av de reisende

Flere flyselskaper, som hadde satt bort mega-jumboen da markedet stupte under pandemien, nå henter de frem igjen og tatt flytypen i bruk.

Kjempeflyet med den rommelige kabinen, var elsket av de reisende. Samtidig var den oppfattet som et lite mareritt for økonomisjefene i flyselskapene.

Med sine fire motorer var det dyrt i drift, og hadde begrenset anvendelsesmulighet på grunn av sin størrelse. Flyet kan hos Lufthansa ta over 500 passasjerer.

Skal fly lenge

Etter pandemien har 10 ulike selskaper angret seg og tatt flygiganten i bruk. Dette først og fremst fordi det er en generell mangel på flykapasitet globalt nå.

Et av de selskapene som har tatt mange A380-fly i bruk igjen er Dubai-baserte Emirates. Den norske sjefen for selskapet, Terje Grue, har gode nyheter for dem som ennå ikke har fått testet gigantflyet:

– A380 forblir en del av vår flåte frem til godt ut på 2030 tallet. Den er blitt en legende. Med god plass og høy passasjerkomfort i alle klasser er den svært populær, sa Grue til flysmart24 for kort tid siden.