Satser nytt i Norge – kjøper inn 30 nye fly

Air Baltic har kjøpt inn nye fly. Selskapet står foran en kraftig ekspansjon i Norge. Foto. Shutterstock

Det latviske flyselskapet Air Baltic har giret opp satsingen sin i Norge betydelig, og er bare uker unna å åpne flere nye norske ruter til Syden.

Nå har selskapet gitt klart til kjenne planer om å vokse enda mer. Selskapet har bestilt 30 nye fly som skal leveres frem mot 2030.

Denne shoppingrunden vil gjøre at selskapet kommer opp i 80 fly. Selskapet har også sikret seg retten til ytterligere 20 nye fly, alle av typen Airbus A220-300.

Norske ruter

Dermed legger selskapet grunnlaget for en ytterligere ekspansjon i Europa inkludert Norge.

Selskapet flyr i dag ruter til Oslo, Bergen og Trondheim fra Riga. Men om kort tid, fra 1. desember, blir den norske satsingen kraftig utvidet:

Da åpner Air Baltic tre helt nye ruter fra sin base på Gran Canaria.

Hele vintersesongen

Der har selskapet plassert to fly på base i vinter, i det som er nordmenns absolutt feriefavoritt i vintersesongene.

Rutene skal flys fra Las Palmas til Oslo Lufthavn, Bergen Lufthavn og Torp Sandefjord Lufthavn.

Den første avgangen er fra Bergen 1. desember, og den ruten skal flys to ganger i uken – tirsdager og fredager.

Så starter ruten fra Torp dagen etter. Det er en rute som skal flys onsdager og lørdager. Deretter kommer ruten fra Oslo Lufthavn i gang den 3. desember, og den skal flys en gang i uken – lørdager.

Rutene skal opereres gjennom hele vintersesongen. Flyene til Air Baltic, Airbus A220, har plass til 148 passasjerer, og har to klasser – økonomi og business.

Opp til 100 fly

Hos Air Baltic er det stor begeistring over de nye flyene som skal komme de nærmeste årene:

– Denne dagen markerer en betydelig milepæl i Air Baltics historie. Våre planer betyr at vi for første gang noensinne kan operere en flåte på 100 fly innen 2030. I nesten syv år har Airbus A220-300 vært ryggraden i vår virksomhet og har spilt en viktig rolle i den internasjonale suksesshistorien til Air Baltic, sier Martin Gauss, president og administrerende direktør i AirBaltic.