Siste reis med Boeing ble verdens mest fulgte flytur

Kaptein på siste Boeing-flyvning i SAS, Edward Jerejian og styrmann Aina Lokøy sikrer seg et varig minne fra den siste turen. Foto: SAS

Det er ingen ting å si på interessen for spesielle flyhendelser. Det fikk SAS erfare da selskapet hadde sin siste tur med et Boeing-fly søndag kveld.

Flyturen fra Stockholm til Oslo søndag kveld innebar at en 25 år gammel æra er slutt for selskapet, og flyvningen varte i godt over to og en halv time.

Flyvningen ble totalt fulgt av 300 000 personer på nettstedet Flightradar24.com.

Tallet var så høyt at det overrasket selv de ansvarlige på Flightradar24.

Klistret til skjermene

Dette var den mest fulgte flyvningen på flightradar24, over hele verden, på dette tidspunktet.

Flightradar24.com er et nettsted som følger all flytrafikk, kloden rundt, i sanntid. Mange flyentusiaster, og også ansatte innen luftfarten, bruker dette nettstedet for å følge med på flytrafikken.

Boeing 737-flyet med navnet Dag Viking var den absolutt siste kommersielle flyvningen SAS gjorde med et fly fra den amerikanske flyfabrikken.

Om bord var samtlige 141 seter solgt på denne spesielle flyvningen. Flyet ble fullbooket i løpet av halvannen time, da det ble kjent at dette ville bli den aller siste Boeing-flyvning for SAS.

Flere enn ventet

Men dette var slett ikke alt.

Fra flyet tok av fra Arlanda til det landet på Gardermoen, ble flyet fulgt av et stort antall personer verden over.

– Interessen var høyere enn vi ventet, og høyere enn det som er vanlig med denne typen flyvninger. Folk fra hele verden fulgte flyvningen. Flest var det fra Skandinavia, Storbritannia og USA, opplyser kommunikasjonsdirektør Ian Petchenik i Flightradar24 til flysmart24.

Artikkelen fortsetter under bildet

300 000 personer fulgte siste Boeing-flyvning for SAS på Flightradar.com

Flyvningen SK737 ble merket med #1 worldwide øverst til venstre på nettsiden hos Flightradar24.com søndag. Foto: Skjermdump fra Flightradar24.

De fulgte flyvningen – minutt for minutt – på Flightradar24.

På det meste var det 55 000 som fulgte flyvningen – samtidig – i de nær tre timene turen varte.

SAS: – Imponerende

Pressesjef i SAS, Tonje Sund, sier til flysmart24 at hun er overrasket over hvor mange som klikket seg inn for å følge Dag Viking:

– Det er virkelig mange flyentusiaster der ute. At flyvningen var verdens mest fulgte, er jo både morsomt og ikke minst imponerende, sier Sund til flysmart24.