SAS med sommerprogram – en rekke nye ruter fra Norge

En rekke rutenyheter fra SAS. Selskapet legger frem sitt sommerprogram i dag. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS legger nå frem sommerprogrammet sitt. Det byr på gode nyheter for Norge, der selskapet nå setter opp en rekke nye ruter.

Programmet omfatter flyruter til over 40 land, og til 130 ulike destinasjoner.

Samlet sett har Skandinavias største flyselskap lagt opp til ni helt nye ruter, og fem av disse er til og fra Norge.

I alt skal selskapet fly 67 utenlandsruter fra norske flyplasser i sommer.

Nye ruter

Dette er de nye rutene:

  • Fra Bergen starter SAS flyvninger til London. Det blir i konkurranse med Norwegian og Widerøe. SAS blir eneste til Londons hovedflyplass, Heathrow. Avganger på tirsdager, torsdager og søndager.
  • Fra Oslo blir det ruter til Genève, Milano og Tivat på kysten av Montenegro. Genève skal flys også om sommeren og det på mandager, onsdager, fredager og søndager. Tivat på torsdager.
  • Fra København blir det direktefly til Ibiza, Salzburg, Genova, Tromsø og Dalaman i Tyrkia. Her er det verdt å merke seg at SAS utvider ruten mellom Kastrup og Tromsø til å omfatte også sommeren.

SAS har også produktnyheter til de mange som satser på de tradisjonelle feriemålene:

– For de som søker kjente favoritter, har vi økt kapasiteten til destinasjoner som Malaga, Firenze, Palma og Alicante, sier Erik Westman. Han har tittelen chief revenue officer i SAS.

Til begge flyplassene

SAS legger til flyvninger til mangeårige favoritter i Spania og Italia fra alle de tre skandinaviske hovedstedene.

Dessuten til Tyrkia hvor selskapet fortsatt skal fly både til Gazipaza-flyplassen ved det populære feriestedet Alanya, og til den større flyplassen i Antalya. Begge dekker den tyrkiske rivieraen: Dette er et område som kommer som en kule i popularitet.

Fra Stockholm og København vil det være opptil 20 ukentlige flyvninger til Malaga.

Fra Oslo vil det bli opptil 17 flyvninger til Alicante, en evigpopulær spansk destinasjon. Dessuten en av de spanske stede der mange nordmenn har egne ferieleiligheter.

14 ganger i uken fra Oslo

Oslo vil ha 14 ukentlige avganger til Split i Kroatia. Det vil ellers være mulig å fly med SAS fra Stockholm to ganger daglig til Milano og Paris om sommeren.

Oslo og København har også helårsdrift til en annen skandinavisk favoritt, nemlig Gran Canaria.

Det vil være opptil syv daglige flyvninger fra København til Bergen om sommeren, mens Oslo vil ha to daglige avganger til Aalborg og fire ukentlige flyvninger til Billund. Dessuten vil selskapet øke frekvensene til Nord-Norge.

Dette er destinasjonene

Dette er sommerrutene til utlandet som SAS skal fly:

Fra Oslo til Aalborg, Aarhus, Gazipasa-flyplassen i Alanya, Alicante, Amsterdam, Antalya, Athen, Barcelona, Berlin, Billund, Brussel, Catania på Sicilia, Chania på Kreta, København, Dublin, Düsseldorf, Faro på Algarve-kysten, Firenze, Genève, Gran Canaria, Hamburg, Larnaca på Kypros, London, Malaga, Manchester, Milano Linate, Milano Malpensa, München, New York EWR, Nice, Palermo på Sicilia, Palma på Mallorca, Paris, Pisa, Pula, Reykjavik, Roma, Split, Stockholm, Stuttgart, Tallinn, Tenerife, Tivat, Venezia og Zürich.

Fra Bergen: Alicante, København, London LHR, Milano Malpensa, Split, Stockholm og Tenerife.

Fra Stavanger: Aberdeen, Alicante, København, London, Milano Malpensa, Nice, Split, Stockholm og Tenerife.

Fra Kristiansand: Alicante og København.

Fra Trondheim: Alicante, København, Split og Stockholm.