4 000 kofferter etterlatt på ferie-flyplassen etter streik

Mange fortvilte reisende på flyplasser i Spania denne helgen som følge av streiken blant bakkemannskapene. Dette bildet er fra innsjekkingen på flyplassen på Gran Canaria. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Den stadig pågående streiken blant bakkemannskapene til det spanske flyselskapet Iberia har ført til at et stort antall kofferter har blitt stående igjen på ulike flyplasser i Spania.

Dette fordi at de ansatte, som skulle ha lastet bagasjen om bord på flyene, har vært i streik.

Det har de vært siden fredag. Etter planen skal streiken avblåses etter arbeidstidens slutt i dag, mandag.

Forlot uten bagasje

Blant de flyplassene som har blitt hardt rammet av streiken er lufthavnen på Gran Canaria, nordmenns favorittreisemål nå på vinteren. Der har det hopet seg opp et lite berg av kofferter.

Ifølge den spanske avisen Canarias7 er det mandag rundt 4 000 kofferter som er etterlatt av flyselskapene og som ligger igjen på flyplassen.

Dette er bagasje som skulle ha vært med ulike fly som har tatt av fra flyplassen, men som ikke har blitt lastet på avgående fly.

De fleste koffertene tilhører passasjerer på Iberias egne fly, men også fly fra andre selskaper har trolig måttet forlate øya uten bagasje om bord.

Norske ikke berørt

Rundt 90 andre flyselskaper kjøper nemlig handling-tjenester av Iberia på 29 flyplasser i Spania.

De som ikke fikk bagasjen med det flyet de reiste med, må trolig vente mange dager før koffertene blir ettersendt. Selskapet venter et etterslep på opp til en uke før situasjonen etter streiken er normal igjen.

Både Norwegian og Ving-selskapet Sunclass Airlines har overfor flysmart24 oppgitt at ingen av deres flyvninger til Kanariøyene har vært rammet av bagasjestreiken i helgen.

Måtte losse selv

Som flysmart24 også skrev i helgen, har flybesetninger i flere tilfeller måttet trå til for at passasjerene skulle få bagasjen sin med seg på ferie.

De har losset bagasjen selv.

I noen tilfeller har også reisende, som har ankommet flyplasser i Spania uten at bagasjen har vært med samme fly, fått ettersendt koffertene med lastebiler.