Kastet mynter inn i flymotoren – full alarm på flyplassen

Alarmen gikk på flyplassen da det ble avslørt at en passasjer hadde kastet mynter inn i motoren på et fly fra China Southern Airways. Det skulle bety lykke på turen, men kunne ha fått fatale følger. Foto: Shutterstock

Et fly fra selskapet China Southern Airlines måtte holdes igjen på flyplassen denne uken etter at det ble oppdaget at en av passasjerene hadde kastet mynter inn i motoren.

Hendelsen førte til at flyet ble holdt tilbake på flyplassen i fire timer. Det fikk ikke ta av før teknikere hadde undersøkt motorene og var sikre på at alle myntene var fjernet.

Mynter i motoren kan få fatale følger. Det kan ifølge flyeksperter gi alvorlige skader på motoren, og i verste fall føre til motorstans.

Kan gi motorstans

Nettstedet Simple Flying skriver at myntkastingen skjedde med et fly som skulle fra Sanya i Hainan-provinsen til Beijing.

Etter denne hendelsen har selskapet rykket ut med en advarsel til andre mot denne typen for «usivilisert oppførsel,» som China Southern Airways omtaler det som.

Likevel skjer dette fra tid til annen. Hensikten skal basere seg på ren overtro, at det å kaste mynter skal betyr at flyturen skal forløpe uten uhell.

Fikk ikke være med

Den aktuelle passasjeren ble konfrontert med myntinnkastet av en fra kabinpersonalet. Han ble spurt om hvor mange mynter han hadde kastet inn i motoren, og svarte at det dreide seg om tre til fem.

Flyet ble holdt tilbake i fire timer før teknikere fra selskapet fikk undersøkt motorene og forsikret seg om at det ikke var flere mynter igjen i motorene.

Det ble ingen flytur på myntkasteren. Han ble tatt hånd om av flyplasspolitiet.