Utvider muligheten for å sikre flymaten før avgang

Nå blir det mulig å dempe stress-faktoren ytterligere for de som skal reise fra Oslo Lufthavn og som satser på annet enn mat kjøpt om bord på flyet. Havsalt er en av restaurantene som omfattes av tilbudet. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Mange opplever ofte flyreisen som en stressende affære. Nå utvides en av «klikk og hent»-tjenestene på Oslo Lufthavn, slik at i alle fall noe av stress-faktoren kan reduseres.

Det handler om matleveringstjenesten Wolt som nå åpner for muligheten til å forhåndsbestille mat før avreise. Dermed skal reisende slippe å tenke på at de kan havne i lange køer på flyplassen.

Wolt-tilbudet vil sikre at den forhåndsbestilte maten skal stå klar for henting på avtalt restaurant, og til avtalt tidspunkt.

Utvalgte restauranter

Til nå har denne tjenesten vært begrenset til innenriksreisende.

Heretter skal også de reisende på utenriks-terminalen bli omfattet av tilbudet. På utvalgte restauranter skal reisende nå kunne forhåndsbestille mat som de kan spise før eller under flyturen.

Muligheten for å forhåndsbestille tjenester som parkering og taxfree-varer er vel kjent for de fleste reisende. Nå utvides dette til også å kunne forhåndsbestille mat.

For Avinor er dette et viktig og nytt servicetilbud:

Senke skuldrene

– Ja, dette er en av mange tiltak vi gjør for å få passasjerene til å senke skuldrene, og nyte tiden på flyplassen som en del av reisen sin. Alt som er gjort før du kommer til flyplassen er med på å forenkle reisen. Det tenker vi er bra for alle, sier Silke Salbert, Head of Trade Marketing i Avinor.

Wolt leverer normalt varene på døren, men det er av opplagte årsaker ikke mulig på Oslo Lufthavn.

Her har ordningen med forhåndsbestilling for innenriksreisende vist seg å være både enkel og tidsbesparende.

Rett i gate

– Vi skulle selvsagt ha ønske at vi kunne levere maten rett i gate, men det er jo visse praktiske
utfordringer med det på flyplassen. Så den nest beste løsningen er at du kan forhåndsbestille
og betale i appen vår. Og hente maten på avtalt sted, sier Christian Kamhaug, kommunikasjonssjef i Wolt Norge.

Kamhaug fremholder at dette gjør at reisende nå slipper å stå der med hele familien, lage kø og stresse mens alle finner ut hva de vil ha.

– Gjør bestillingen i ro og mak før du kommer til flyplassen og så er alt klart når du kommer fram. Du kan bestille allerede på vei til flyplassen eller mens du venter på å gå gjennom sikkerhetskontrollen, sier Kamhaug.