Skal bringe flyselskapet tilbake til gamle høyder

British Airways var en gang en av luftfartens storheter. Det er ikke selskapet i dag. Nå har det en plan for å returnere til et av de aller beste flyselskapene. Foto: Shutterstock

Det er lenge siden flyselskapet var å anse som et av de beste og mest eksklusive i Europa.

Faktisk har kvaliteten falt så drastisk de siste årene at British Airways i mange sammenhenger har vært ansett for å levere en service som ikke er noe særlig bedre enn lavprisselskapene, slik flysmart24 har skrevet:

Selskapets nye toppsjef, Sean Doyle, har gitt utrykk for at han er «frustrert og lei» over alle problemene i selskapet.

Skal oppgraderes

Han har laget en plan.

Selskapet skal gjennomgå en oppgradering som har en prislapp på ikke mindre enn syv milliarder pund, eller 94 milliarder norske kroner:

Kvaliteten skal opp, og kundeopplevelsen skal også samme vei.

Målet er å gjenreise selskapet til gammel storhet, og igjen levere et produkt som både reisende med lavpris billetter og de mest kresne passasjerene vil kjenne igjen fra selskapets beste år.

Starter med «fiffen»

De første stegene på «nye BA» starer med super-kundene, og knyttet til ombordstignings-prosessen.

Flyreisende flest kjenner til at de går om bord etter hvilken gruppe de tilhører, og som er knyttet til hvilken booking-klasse de har på billetten. Slik har BA også, med «Gruppe 1» som får gå først om bord.

Nå lager de en ny super-gruppe:

Selskapet innfører en «Gruppe 0» for ombordstigning. Det betyr at dette er en gruppe reisende – Ultra Elite Frequent Flyers – som bruker så mye penger at de uansett skal gå først om bord.

Mange nye tiltak

Denne endringen er imidlertid bare en forsiktig start på en rekke langt mer omfattende endringer som selskapet har annonsert:

For syv milliarder pund skal de gjennomføre en omfattende modernisering som blant annet omfatter en omfattende oppgradering av kabinene.

Først og fremst på kort- og mellomdistanseflyene Airbus A320 og Airbus A321neo, som skal få nye seter, større bagasjeplass og nytt interiør i kabinen.

Verdens største

For selskapets fly av typen Airbus A380, verdens største passasjerfly, skal BA i løpet av 2025 eller 2026 by på hele nye kabiner i first class.

Selskapet skal også forbedre de nåværende flyplassloungene, og også åpne nye. Det vil også satse sterkt på den digitale tjenesten det leverer før reisen, og i tillegg innføre gratis wifi på flere fly.

Som enda et tiltak har BA varslet at det vil gjenoppta flere nedlagte langdistanse-ruter, blant annet til Bangkok og Kuala Lumpur. I tillegg ruter til Abu Dhabi, Izmir i Tyrkia og Agadir i Marokko.