Innfører avgift for dagturister fra i morgen

Venezia påføres slitasje av de mange turistene som besøker byen. Nå innføres en egen dagsavgift fra torsdag 25. april. Foto: Shutterstock

Turistskatt har vært varslet i mange år, og utsatt en rekke ganger. Men nå er det klart for at besøkende må betale turistskatt for å besøke kanalbyen.

Mange millioner turister strømmer hvert år til Venezia, med stadig større slitasje på infrastrukturen og overturisme som resultat.

Nå vil byens myndigheter ha penger av turistene for å lappe på de skadene horden av besøkende påfører lokalmiljøet.

Nå må det betales

Som flysmart24 har skrevet tidligere, har byens myndigheter jobbet med å få på plass en egen avgift for alle som besøker byen på dagsbesøk.

Nå er det alvor:

Avgiften innføres fra førstkommende torsdag, den 25. april. Fra denne datoen må alle som besøker byen på dagstur betale en avgift på 5 euro, som tilsvarer nær 60 norske kroner.

Foreløpig dreier det seg om et forsøksprosjekt. Ifølge informasjon som er sendt ut er det en rekke forbehold for å ilegge besøkende avgiften:

Bestemte timer

Avgiften skal kun gjelde dagsbesøkende. De som bor på hotell, betaler allerede en egen turistskatt.

Avgiften skal betales på det byens myndigheter omtaler som «viktige dager», og bare mellom klokken 08.30 og 16.00.

Den som skal besøke byen på dager da skatten skal betales, må sørge for å registrere seg og få en QR-kode som skal vises når man treffer på kontrollører.