Ny kåring: De 10 flyplassene som byr på best mat

Nå er de 10 flyplassene i verden med det beste mattilbudet kåret. Changi-flyplassen i Singapore er den beste. Foto: Singapore Airport

De 10 flyplassene i verden som byr reisende på den beste matserveringen er nå kåret. Mange av disse har direkteruter fra Norge, og vil være aktuelle for et norsk publikum.

Det er en ekspertjury i det anerkjente mat- og vinmagasinet «Food & Wine» som har foretatt kåringen for 2024.

Magasinet har et panel av mat- og reiseeksperter, og det er disse som har foretatt den endelige rangeringen.

Ruter til Norge

Som man vil se av listen under, er dette flyplasser som er høyst relevante for norske reisende:

Seks av de 10 flyplassene som har blitt kåret til de beste i verden, har sesong- eller helårsruter til Oslo Lufthavn.

Det gjelder derimot ikke vinner-flyplassen, selv om den er en flyplass som mange nordmenn reiser til via blant annet København.

Som man ser har juryen ikke helt greid å begrense seg med 10, men tatt med en 11. flyplass. Det er en europeisk flyplass som så å si hvert år nomineres eller kåres til Europas beste.

De 10 beste

Her er listen, med kort omtale av hver.

  • Singapore. Jewel Changi Airport: Med mer enn 100 matleverandører er du nødt til å finne noe å glede smaksløkene dine med, mener juryen.
  • Japan. Tokyo-Narita internasjonale lufthavn: Narita internasjonale lufthavn tilbyr et glimt inn i Japans kulinariske tradisjoner. 
  • Dubai. Dubai internasjonale lufthavn: Luksus troner øverst på Dubai International Airport. Mellom high-end butikkene, kan gjestene grave inn i rike kulinariske opplevelser, skriver juryen.
  • Storbritannia. London Heathrow lufthavn: En opplevelse av typisk britisk mat. Hele Terminal 5 kjent som det beste stedet for bespisning på denne flyplassen, mener ekspertene.
  • Tyrkia. Istanbul International Airport: Istanbul lufthavns matutvalg er en sann refleksjon av sin posisjon i krysset mellom Europa og Asia, ifølge juryen.
  • Nederland. Amsterdam Lufthavn Schiphol: Få en smak av moderne nederlandsk kultur på Schiphol flyplass, og  ta en kort kulinarisk tur i Nederland på Dutch Kitchen, anbefaler ekspertene.
  • USA. John F. Kennedy internasjonale lufthavn, New York: JFKs matutvalg er nesten like stort som selve flyplassen, her kan reisende få en ikonisk smak av New York, skriver juryen.
  • USA. Hartsfield–Jackson Atlanta internasjonale lufthavn: Snart en direkteflyplass med SAS fra København. På Hartsfield-Jackson vil reisende finne rikelig med sørstatlig gjestfrihet, mener ekspertene.
  • USA. San Francisco internasjonale lufthavn: SFO tilbyr et fantastisk utvalg av spisesteder som reisende kan nyte, mener juryen som legger til at her serveres det mye lokalprodusert mat.
  • Canada. Vancouver internasjonale lufthavn: Anbefaler Globe@YVR som både har nydelig rullebaneutsikt og matretter som inneholder bærekraftig sjømat fra Stillehavet.

Håndplukket

Og så slenger altså juryen på en 11. flyplass på listen.

Juryen skriver at dette dreier seg om en Plus One. Den er håndplukket av et ekspertpanel, for å få med flere kulinariske destinasjoner juryen ikke vil at leserne skal gå glipp av.

Plus One i kategorien flyplassmat er:  

  • Tyskland. München flyplass: Münchens internasjonale flyplass byr på den bayerske livsstilen på alle måter, med blant annet øl fra verdens første flyplass-bryggeri.