Norwegian klar med flere nye vinterruter fra Norge

Norwegian lanserer nå tre nye vinterruter fra Norge. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian begynner å forberede seg på vinteren, til tross for at vi står på terskelen til årets sommersesong.

Selskapet har nå lagt ut en rekke nye ruteplaner for vintersesongen:

Dubai, Agadir og Hurghada er Norwegians nye direkteruter fra Norge i et ruteslipp som omfatter mer enn 200 ruter til 77 ulike destinasjoner.

Etterspurte ruter

– Det er fabelaktig å slippe nye flyruter til så spennende destinasjoner. Dette er ruter som har vært etterspurt av kundene, og vi forventer at disse blir svært populære blant nordboere som vil reise og oppleve nye destinasjoner under solen i vinterhalvåret, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Den første avgangen til Dubai skjer torsdag 15. desember, og slik ruten er presentert på Norwegians hjemmeside skal den flys to ganger i uken – torsdager og søndager – frem til 26. mars neste år.

Flypass 4 mil fra byen

Ruten blir dermed flydd i direkte konkurranse med det Dubai-baserte flyselskapet Emirates.

I motsetning til Emirates som benytter den store hovedflyplassen Dubai International Airport (DXB) skal Norwegian bruke flyplassen Al Maktoum International Airport (DWC). Den ligger nesten 4 mil utenfor Dubai by.

Det er denne lufthavnen som, ifølge ferske planer, skal bli den nye hovedflyplassen for Dubai, slik flysmart24 har skrevet.

Norwegian har forsøkt seg på Dubai-ruten før, men måtte gi den opp på grunn av at flymodellen Boeing 737-800 som regel ikke kunne fly strekningen non stop.

Nye ruteslipp

Det endte ofte med en mellomlanding i Stockholm på vei hjem til Oslo, til stor irritasjon for de reisende.

Denne gangen skal Norwegian bruke Boeing 737 Max 8-flyet, som har lenger rekkevidde.

Mange av Emirates kunder i dag skal dessuten ikke bare til Dubai, med videre til Asia og Afrika. Derfor vil Norwegian bare i begrenset grad konkurrere med dagens Emirates-tilbud.

Marokko og Egypt

Ruten fra Oslo til Agadir skal flys en gang i uken fra onsdag 30. oktober, mens ruten til Hurghada i Egypt flys hver lørdag fra 2. november.

Denne nye lanseringen av nye ruter kommer etter at Norwegian slapp en del rutenyheter i januar. Nå kommer enda flere.

Vinterprogrammet starter i slutten av oktober og varer til slutten av mars.

Blant de reisemålene som Norwegian har på programmet den kommende vinteren, er direktefly til Europas mange storbyer i tillegg til populære soldestinasjoner som på Gran Canaria, Lanzarote og Tenerife.