Bygger verdens største – skal kunne ta 260 mill reisende

Den nye flyplassen i Dubai vil få enorme dimensjoner. Den skal kunne håndtere 260 mill reisende i året. Foto: Dubai World Central Airport

Det er ikke bakgårdsbrakker det er snakk om når det nå planlegges en helt ny flyplass i Dubai.

Søndag ble planen godkjent, og det er snakk om enorme dimensjoner, går det frem av en melding lagt ut på Dubai Airports hjemmeside.

Det blir rett og slett verdens største flyplass.

Får ny hjemmeflyplass

– Dette styrker ytterligere Dubais posisjon som et ledende luftfartsnavn på verdensplan, heter det i en uttalelse om det nye prosjektet.

Den nye flyplassen skal kunne ta 260 millioner passasjerer årlig, og det skal gjøres plass til 400 flygater. Flyplassen skal ha fem parallelle rullebaner.

Da flysmart24 for noen uker siden fortalte om verdens største flyplass i dag – Hartsfield-Jackson Atlanta i USA – var det med et passasjertall på 104 millioner reisende.

Det er med andre ord snakk om helt andre dimensjoner når Dubais nye flyplass står klar.

Vil ta noen år

Flyplassprosjektet skal ligge sørvest for Dubai, og vil bli den nye hjemmeflyplassen for landets flyselskap, Emirates Airlines.

En del av det som skal bli den nye flyplassen har vært i drift noen år som fraktflyplassen Al Maktoum International Airport (DWC)

Det er ikke klart når den nye flyplassen skal stå ferdig.

Det kreves en god del planlegging før arbeidet kan ta til. Det snakkes om at den nye flyplassen ikke vil være ferdig før om 10 år.