Første fly til storbyfavoritt – har doblet antall ruter

Første Norwegian-fly fra Torp til Barcelona i dag. Det feiret Madeleine Rieber Waldjac Eid (t.v.) og Tine Kleive-Mathisen (t.h.) fra Torp sammen med Norwegians crew. Foto: Kristoffer Paulsen

Norwegian åpner nye ruter på løpende bånd. I dag doblet selskapet sin spanske satsing med ny rute til Barcelona.

Det skjedde fra Torp Sandefjord Lufthavn, der første avgang til den katalanske storbyfavoritten også markerte den spanske ruten nummer fire.

Fra før av fløy Norwegian til Malaga og Alicante. Barcelona er den andre nye sommerruten med Norwegian fra Torp i år. I mai åpnet de en ny rute til Palma de Mallorca.

Svært populær

Med dette har Norwegian doblet antall ruter mellom Torp og Spania i år.

På Torp er man storfornøyd med den ekstra satsingen fra det norske lavprisselskapet:

– Det gleder oss stort at Norwegian vokser på Torp og at selskapet kommer inn på ruter som er svært populære. Vi vet jo at nordmenn er glade i Spania med sol og sommer, men nå er vi også spent på å se om vi får en økning i trafikken fra Spania til Norge, sier Tine Kleive-Mathisen, sjef for trafikkutvikling og kommunikasjon på Torp.

Mange spanjoler

Som flysmart24 har skrevet tidligere, er det mange utlendinger som i år setter kursen mot Norge. Reiselysten er stor og kronen er svak.

På første fly fra Barcelona til Sandefjord-lufthavnen var det slett ikke bare nordmenn på flyet:

–  Nei, i dag var det en god blanding av nordmenn og spanjoler på flyet både til Spania og på ankomsten til Torp. Den norske kronekursen gjør det attraktivt for utlendinger å komme til Norge, samt at mange ønsker å oppleve vårt flotte land. Vi har sett en utvikling de siste årene der andelen reisende fra Sør-Europa er økende, sier Kleive-Mathisen.