Ruteflommen fortsetter – tre nye vinterruter på en uke

Snart enda mer folksomt på flyplassen i Tromsø. Stadig nye ruter åpnes til Ishavsbyen. Foto Knut-Erik Mikalsen

Det skjer en storsatsing av nye ruter til den største flyplassen i Nord-Norge. I løpet av den seneste uken er ytterligere tre nye vinterruter lansert.

I dag legger Norwegian to nye ruter fra Tromsø ut for salg – til Stockholm og Brussel.

I forrige uke kom dessuten det tyske flyselskapet Eurowings med enda en rute til Ishavsbyen, denne gangen fra Stuttgart.

Syv vinterruter

Norwegians satsing gjør at selskapet vil fly til syv internasjonale destinasjoner fra Tromsø den kommende vintersesongen. 

– Tromsø er blitt et populært reisemål for europeere i vinterhalvåret. Byen har etablert seg som en spennende by å besøke for turister i hele Europa, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

– Samtidig er vi glade for å øke tilbudet for nordlendinger som ønsker seg til Europas mange storbyer, sier han.

De nye rutene

  • Tromsø – Brussel starter 31. oktober 2024 og går til 20. april 2025. To ukentlige avganger på torsdag og søndag.
  • Tromsø – Stockholm, Arlanda starter 31.oktober og går til 20. april 2025. To ukentlige avganger, på torsdag og søndag.

I tillegg starter Eurowings en ny rute:

  • Stuttgart – Tromsø, starter 25. januar og skal flys til 15. mars. Det blir to avganger i uken, og ruten skal flys med en Airbus A320-maskin.

Som flysmart24 har skrevet flere ganger åpnes det nå nye flyruter til Tromsø og andre flyplasser i Nord-Norge på løpende bånd.

Store selskap

Europas store flyselskaper, som Air France, British Airways og Lufthansa, har alle fattet interesse for den økte reisingen som skjer nordover.

Passasjergrunnlaget er folk fra det sørlige Europa som vil nordover for å oppleve nordlyset og ekte norske vinterforhold.

I tillegg til Tromsø har både Harstad/Narvik Lufthavn og Alta Lufthavn fått nye internasjonale ruter.