Spansk selskap opp til to ganger daglig fra Oslo i sommer

Fra å være en beskjeden aktør på Oslo Lufthavn har spanske Iberia i sommer ni avganger hver uke mellom Gardermoen og Madrid. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det nasjonale spanske flyselskapet Iberia ser ut til å lykkes med sin satsing på Oslo Lufthavn.

Nå har selskapet økt til opptil to ganger daglig i høysesongen på ruten mellom Gardermoen og den spanske hovedstaden Madrid.

Selskapet flyr daglig på ruten til Barajas-flyplassen. Eneste non stop-konkurrent på denne ruten er Norwegian som flyr til Madrid fire ganger i uken.

To ganger om dagen

Iberia har jekket opp sin satsing til to ganger daglig på tirsdager og fredager. Dette går det frem av selskapets nettsider.

Det gjør at selskapet, som tidligere hadde en begrenset rutesatsing på Oslo, nå er oppe i til sammen ni ukentlige avganger.

Den ene dagen med to avganger, på tirsdager, har Iberia avreise fra Gardermoen klokken 13.15 og 19.00, og lander henholdsvis klokken 17.00 og 22.45.

Fly videre

Den første avgangen gjør at det er fullt mulig for passasjerer fra Oslo å kunne bruke denne ruten for videreforbindelser.

Fredagens avganger er enda mer egnet til dette:

Da letter Iberia fra Gardermoen også klokken 13.15. Neste avgang samme dag er bare rundt to timer senere – vekselvis klokken 15.00 og klokken 15.15 med ankomst Barajas klokken 18.45 og 19.00.

Populære feriemål

Selskapet har også to ukentlige avganger mellom Madrid og Bergen Lufthavn Flesland, på lørdager og mandager.

Iberia eies av selskapet International Airlines Group, som også har et annet spansk selskap med ruter til Norge i sin portefølje.

Lavprisselskapet Vueling flyr tre og fire ganger i uken mellom Oslo og Barcelona.