Storsatser på Norge: – Et vennlig lavprisselskap

Det britiske lavprisselskapet EasyJet storsatser i Norge med ni nye ruter. Dette er hva publikum kan forvente seg av dette selskapet. Foto: Shutterstock

Tirsdag ble det kjent at Europas nest største lavprisselskap, britiske EasyJet, satser nytt i Norge og åpner ni nye ruter fra ulike flyplasser i Europa til Oslo og Tromsø.

For mange vil EasyJet være et nytt bekjentskap, siden selskapet har vært beskjedent representert i det norske rutenettet til nå.

Men det fins et «leksikon» som kan gi oss nødvendig informasjon om hvordan selskapets service og kvalitet er:

Nest høyeste rating

Det anerkjente britiske analyseselskapet for luftfart, Skytrax, er et slikt leksikon. Dette selskapet har vurdert EasyJet på ulike områder.

Hovedkonklusjonen er absolutt ikke dårlig:

Skytrax plasserer EasyJet som et 4-stjernes lavprisselskap, der 5 stjerner er absolutt topp.

Det er en bedømming som baserer seg på en vurdering av en rekke forhold hos selskapet:

Dette blir vurdert

Passasjerkomforten i flyets kabiner, hvor mye selskapet tar i bagasje- og seteavgifter, utvalget og pris ved kjøp av mat og drikke om bord, renslighet i kabinen og servicevurderingen for både kabin- og bakkepersonalet.

Med 4 stjerner plasserer Skytrax det britiske selskapet i klasse med andre lavprisselskaper som blant annet Norwegian, fransk/nederlandske Transavia, spanske Volotea og østerrikske Edelweiss.

Blant nettverkselskapene får også Air France, Lufthansa, British Airways, Finnair, Iberia og KLM 4 stjerner.

Selskaper som Ryanair, Wizz Air og tyrkiske Pegasus, oppnår 3 stjerner hos det samme ratingselskapet.

Hyggelige ansatte

Skytrax har også en generell vurdering av EasyJet der selskapet får skryt for å være «et av Europas vennligere lavprisselskap» når det gjelder kundeservice.

Dette merkes blant annet hos kabinpersonalet som har en hyggelig fremtreden. Men når det gjelder bagasjeregler opptrer de bestemt, advarer Skytrax.

Passasjerkabinene er vanligvis godt rengjort, vurdrer Skytrax. Det som selskapet tilbyr reisende å kjøpe om bord er «av rimelig kvalitet og pris.»

Høy sikkerhet

Et annet selskap som holder øye med flyselskapene, er australske Airline Ratings. Her bedømmes sikkerheten til flyselskap verden over.

For 2024 har Arline Ratings offentliggjort en liste over de 25 lavprisselskapene i verden som har den aller beste sikkerhetskulturen.

I denne gruppen fins også EasyJet, uten at noen av selskapene har blitt rangert.

Her ser man blant annet på alder på selskapenes flyflåte, passasjeranmeldelser, lønnsomhet, sikkerhetsvurdering, produktvurdering, innovasjon og fremtidige flåtebestillinger.

I denne gruppen fins også Norwegian, Ryanair, Transavia, Vueling og Eurowings.

PS: EasyJet starter ni ruter, to til Oslo, fra Milano og Paris CDG. Syv til Tromsø, fra London Gatwick, Manchester, Milano Malpensa, Paris Charles de Gaulle, Genéve, Bristol og Amsterdam Schiphol.