Lynsjing og ekstrem vold på ferieøya: – Åpen krig

Festing og fyll blant turister på Mallorca. Nå ulmer også en konflikt mellom fastboende og afrikanske strandselgere. Foto: El gobierno de Mallorca

Det nasjonale politiet har rykket inn i den norske feriefavoritten etter at man den siste tiden har opplevd regelrett lynsjing og ekstrem vold på åpen gate. – Åpen krig, skriver spansk avis.

Området det dreier seg om er problembydelen i Palma på Mallorca, Playa de Palma. Policia National har nå overtatt å kontrollere området, sammen med mannskap fra Guardia Civil etter en rekke voldshendelser.

Playa de Palma er et favorittområde for mange nordmenn, men turistene opplever for tiden alt annet enn bare sol og avslapping.

Blir jaktet på

Den senere tiden har det som er gjenger av fastboende gått til angrep på afrikanere, som blir regelrett jaktet på og banket opp.

Avisen Ultima Hora på Mallorca beskriver det som en åpen krig. Det er en ulmende gjengkonflikt, der unge menn fra Algerie er målet for aggresjonen.

Disse vandrer rundt på strendene og i byområdene, og livnærer seg normalt av ulovlig salg av piratkopier.

På åpen gate

De blir nå anklaget for å stå bak både innbrudd og voldsforstyrrelser. Dette har provosert lokale ungdom.

Vettskremte turister har opplevd scener der medlemmer av lokale gjenger plutselig går til angrep på tilfeldige afrikanere.

Dette skjer på åpen gate, som regel når det er mørkt, og der både køller og kjetting er i bruk som slagvåpen. Afrikanere blir slått bevisstløs før angriperne gir seg:

– Ekstrem vold. Ren lynsjing, forteller media om det som skjer på Europas mest populære ferieøy.

Beryktet

Som flysmart24 har skrevet tidligere, har Playa de Palma vært det verste problemområdet på Mallorca ved siden av den beryktede partybyen Magaluf.

Dette er områder der lokale myndigheter i årevis har jobbet med og satt inn spesialtiltak for å sikre ro og orden.

Både Playa de Palma og Magaluf er områder hvor mange unge, spesielt fra Storbritannia og Tyskland, skaper problemer med fest og fyll. Den senere tids uro kommer i tillegg, og ser ut til å være forårsaket av øyas egen befolkning.

Skyhøye bøter, mer politi

I et forsøk på å dempe bråket spesielt i Playa de Palma, som har utviklet seg til det verste området på hele Mallorca, har de lokale myndighetene forberedt en del grep før sommersesongen.

Det er innført skyhøye bøter for de som bryter forbudet mot å drikke åpenlyst på offentlig sted. De som bryter lovene risikerer å måtte ut med opptil 35 000 norske kroner i bot.

Ikke nok med det – bøtene skal betales på stedet.

I tillegg har det blitt satt inn store ekstra politistyrker for å overvåke og håndheve de strengere reglene besøkende må forholde seg til denne sommeren.