Uvanlig drama på flyet – måtte teipes over munnen

Redselsturen om bord på American Airlines-flyet førte til at myndighetene satte i gang en kampanje mot flybråk. Foto: Shutterstock

Flyturen med American Airlines blir et hakk dyrere enn nødvendig for en kvinnelig passasjer som gikk fullstendig berserk under en flyvning med selskapet.

Nå har amerikanske luftfartsmyndigheter, Federal Aviation Administration (FAA), besluttet å bøtelegge henne med den nette sum av 81 950 amerikanske dollar, eller 870 000 norske kroner.

For å få nedkjempet den rabiate passasjeren, måtte besetningen gå uvanlig brutalt til verks: De teipet henne med gaffateip over munnen og også fast til setet i First Class. Men selv da klarte hun å knekke stolen foran seg, skriver nettstedet «Paddle your own kanoo

Redselsturen startet

Dramaet om bord på flyet fra Dallas i Texas til Charlotte i Nord Carolina fant sted på en flytur som normalt tar rundt 2,5 timer.

Det var litt av en liste med ugagn kvinnen fikk tid til å begå før hun ble slept ut av flyet av politiet etter at redselsturen var over:

Det startet da kvinnen etter rundt en times flytur bestilte en Jack Daniels. Hun ble imidlertid raskt mer opphisset, og fortalte dem som satt ved siden av henne at hun ville ut av flyet.

Hun reiste seg fra setet og løp nedover midtgangen, før hun falt på kne og begynte å snakke usammenhengende til stadig mer forskrekkede passasjerer.

Slo kabinansatt i hodet

Da en kabinansatt nærmet seg kvinnen, truet hun med å ville skade ham, dyttet ham til side og spurtet fremover i kabinen.

Der gikk hun løs på døren på den ene siden, og forsøkte å få den opp:

To kabinansatte og en passasjer hoppet på henne og fikk fjernet henne fra døren. Hun slo gjentatte ganger den ene av de kabinansatte i hodet.

Til slutt klarte de å tvinge henne ned i setet, mens hun skrek mot og spyttet på de ansatte.

Teipet over munnen

De ansatte klarte ikke å håndtere situasjonen, og så ingen annen råd enn å bruke gaffateip over munnen på kvinnen. Hun ble også teipet fast til setet, med kropp og føtter.

Kapteinen valgte å fortsette til destinasjonen, og tilkalte politiet for å ta seg av den krakilske kvinnen. Da de hadde landet, oppdaget de at kvinnen hadde klart å sparke i setet foran seg slik at det knakk.

Politiet tok ingen sjanser, og lot alle andre passasjerer forlate flyet før de hentet ut kvinnen.

Fikk etterspill

Etterpå ble hun presentert for en liten smørbrødliste av økonomiske krav.

Disse har hun ikke betalt, derfor går FAA nå til det skritt å rettslig kreve inn pengene.

Hendelsen, som skjedde i 2021, var så alvorlig at den fikk etterspill. Den førte til at amerikanske myndigheter gikk ut med en egen kampanje mot bråk på fly.

Hos American Airlines ble det også besluttet at ansatte ikke skulle bruke gaffateip mot reisende, slik som det skjedde i dette tilfellet.