Thai tilbake med direkterute etter fire års stans

Fra mandag 1. juli er det igjen konkurranse om non stop-flyvningene mellom Oslo Lufthavn og Bangkok. Thai Airways er tilbake etter fire års pause. Foto: Airbus

Fra mandag av er det nytt liv i konkurransen om de norske reisende til Thailand. Da er Thai Airways i gang igjen med sin direkterute fra Oslo Lufthavn til Bangkok.

Ruten ble stanset da pandemien rammet verden i mars 2020.

Nå er imidlertid Thai Airways tilbake for fullt, og med avganger hver eneste dag gjennom hele uken som en helårs rute.

I gang i morgen

Første avgang fra Oslo er i morgen mandag 1. juli.

Flyet skal etter planen lande på Gardermoen klokken 07.25 som rute TG 954. Klokken 14.25 er det klart for retur til Bangkok. Da tar flyet fatt på den 11 timer lange flyvningen til Suvarnabhumi International Airport.

Ulv Elbrik er direktør for trafikkutvikling i Asia og Amerika i Avinor, og sier han er veldig glad for at gjenåpningen også gir en kjærkommen økt frekvens mellom Oslo og Bangkok.

Full tyngde

Thai Airways kommer til å konkurrere om passasjerene med det norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways.

Mens Norse Atlantic bare flyr to ganger i uken, kaster Thai Airways seg inn med full tyngde helt fra starten med daglige avganger.

Thai Airways skal bruke en splitter ny Airbus A350-900 med 321 seter på ruten. I tillegg til persontrafikk skal flyene også fylles med norsk sjømat på ruten østover.

Oslo sist ut

Thai Airways har tidligere signalisert at selskapet ville gjenoppta ruten til Oslo, slik de allerede hadde gjort både til København og Stockholm.

De søkte og fikk slots (landings- og avgangstider) på Oslo Lufthavn, men trakk søknadene etter hvert.

Imens snappet Norse Atlantic non stop-forbindelsen. Det norske selskapet har fløyet ruten siden i fjor høst, og med gode passasjertall, ifølge selskapet selv.