Føk rett til topps på bestselger-listen fra Norge

Thai Airways er tilbake med direkterute til Oslo. Fullt fly til Bangkok på åpningsturen. Selskapet bruker en Airbus A350-900 på ruten. Foto: Shutterstock

Norske reisende har tatt imot Thai Airways med åpne armer etter at selskapet nå har gjenopptatt sin nonstop-rute mellom Oslo og Bangkok.

Selskapet landet for første gang på fire år på Gardermoen mandag morgen, og skal fly mellom Norge og Thailand hver dag – året rundt.

Det var fullt fly inn til Oslo og like fullt på returen til Bangkok.

– Vi har rett og slett opplevd et knallsalg på denne ruten, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til flysmart24.

To konkurrenter

Bangkok føk rett inn på bestselger-listen hos landets største uavhengige formidler av flybilletter.

Han sier at Thai Airways også profiterer på at selskapet har et stort nettverk for dem som skal videre fra Bangkok.

– Nå har vi to selskaper som opererer denne strekningen, siden norske Norse Atlantic Airways har vært inne på ruten i et år. Det har blitt større etterspørsel etter billetter til Bangkok og Thailand. Så at tilbudet utvides ytterligere er veldig bra, sier Berge.

Også hos Ticket Feriereiser har ruten solgt godt:

– Mange faste Thai-kunder har nok savnet å kunne fly direkte med Thai og har grepet og griper sjansen når de er på plass igjen fra Norge. Thailand ligger høyt på våre topplister. Thai Airways bidrar til der, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen til flysmart24.

Full satsing

Mens Norse Atlantic har to avganger i uken, har Thai Airways kommet tilbake med full satsing fra starten med daglige avganger.

På spørsmål fra flysmart24 om Norse Atlantic vil endre noe av produktet sitt nå som konkurransen har blitt hardere, svarer kommunikasjonsdirektør Christina Carare:

– Bangkok fortsetter å være en populær rute blant våre kunder som nyter våre rimelige priser og service av høy kvalitet, skriver hun i en epost.

Norse kan få det tøft

Flyanalytiker og en av de ansvarlige bak podkasten Flypodden.no, Christian Kamhaug, tror konkurrenten Norse Atlantic nå kan få det tøft på denne nonstop-ruten.

– Ja, helt klart. Jeg tror Norse kommer til å slite med å overbevise nordmenn om å velge dem når de skal til Thailand, sier Kamhaug til flysmart24.

Han viser til at Norse kun kan tilby billetter til Bangkok, mens Thai Airways har mulighet til å selge videreforbindelser i begge ender – både fra Thailand og fra Oslo.

Norse fornøyd

– Dessuten har Thai et langt og godt forhold til turoperatørene og har tradisjonelt hatt gode priser, sier Kamhaug til flysmart24.

Han tror at Norse kan bli tvunget til å ta et prisgrep for å friste passasjerene:

– Ja, de må langt ned i pris. De kan ikke kutte i antall avganger, det vil bare gjøre produktet dårligere, sier han.