Utvider satsingen igjen – gjør comeback i norsk by

Det latviske flyselskapet Air Baltic inn for landing i enda en norsk by. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det latviske flyselskapet Air Baltic utvider sin satsing i Norge, og starter rutetrafikk fra nok en norsk by.

Det er Stavanger som igjen får Air Baltic-rute, og den skal flys til selskapets hovedbase i Riga.

Sist Air Baltic fløy til Riga fra Sola var i 2022.

Ruten startes i sommersesongen neste år, og første avgang er satt til den 3. juni. Den skal flys på torsdager og mandager.

Flere flyplasser

Med denne utvidelsen skal Air Baltic, som bygger seg opp i det europeiske markedet, fly fra tre flyplasser i Norge til sommeren.

Ved siden av Stavanger skal selskapet fortsette å fly til Riga fra både Oslo Lufthavn og Bergen Lufthavn.

Air Baltic har vært svært fornøyde med ruten Bergen-Riga i sommer, og dette er en av grunnene til at selskapet vil starte opp igjen en rute mellom Stavanger og Riga.

Selskapets norske kommersielle direktør, Thomas Ramdahl, sier i en pressemelding at selskapet er svært tilfreds med å åpne den nye ruten som vil øke selskapets tilstedeværelse i Norge.

Satser også i feriemarkedet

Som flysmart24 har fortalt tidligere, har Air Baltic også i gang en fortsatt satsing fra kommende vinter fra Oslo og Sandefjord til nordmenns favorittreisemål om vinteren – Gran Canaria.

Selskapet innledet satsingen på denne ruten for et par år siden. Det har gitt mersmak, for til vinteren starter denne rutetrafikken igjen.

Det skal skje med avganger fra Oslo Lufthavn, samt fra Torp Sandefjord Lufthavn. Selskapet opererte også fra Bergen Lufthavn, men ga opp denne strekningen i fjor.