Turistene gir blaffen i at de ikke er ønsket

Turistene fortsetter å strømme til Spania, selv om de er uønsket av deler av befolkningen flere steder. Dette motivet er fra Playa de Palma på Mallorca. Foto: Shutterstock

I det siste året har det en rekke steder i Spania vært store demonstrasjoner mot masseturismen og konsekvensene den har for lokalbefolkningen.

I et økende antall byer har folk gjort opprør mot den økende turistinvasjonen, både på ferieøyene og på fastlandet.

Nå viser imidlertid de faktiske tall at europeiske turister flest gir blaffen i den motstanden de blir møtt med i deler av befolkningen.

Øker og øker

Tallene viser at antall turister som kommer til de spanske feriestedene bare øker og øker, ifølge det tyske reisemagasinet FWV.

I juli, som er den foreløpig siste måneden det foreligger turisttall for, var økningen på 12 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Tall fra Spanias statistiske sentralbyrå, INE, forteller at det til og med juli hadde kommet 53,4 millioner turister til det som er verdens nest mest besøkte turistland.

Også mest pop blant nordmenn

Bare i juli alene, rett etter de store demonstrasjonene på Mallorca, Kanariøyene og byer som Barcelona og Malaga på fastlandet, kom det 10,9 millioner besøkende.

Dette er 7,3 prosent mer enn i juli i fjor.

Tendensen ser ut til å være den samme for norske turister.

Det viser en fersk oversikt som Ticket – Nordens største reisebyrå for fritidsreiser – offentliggjorde for bare noen dager siden.

«En klar favoritt»

Her dominerer Spania og spanske feriemål. Konklusjonen er klar, viser byråets bookingstatistikk for sommeren 2024:

– Spania er fortsatt en klar favoritt blant dem som reiser på utenlandsferie, sier markeds- og administrasjonssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen.

Tallene fra Ticket viser at spanske feriemål i sommer har hatt en andel på 15 prosent av alle solgte reiser.

På andreplass følger Hellas, med en andel på 7 prosent.

De mest populære

Flest billetter solgte Ticket til den populære spanske turistbyen Alicante. Dit flyr selskaper fra en rekke norske flyplasser.

På listen over de 10 mest ettertraktede feriestedene i verden er det fire spanske:

Mallorca er nummer tre, Barcelona er nummer fem og Malaga er nummer 10.