Skal bli en toppdestinasjon for luksusturisme

Utenlandske turister til Hellas vil ha mer av dette - luksus og 5-stjerners hoteller. Det tror i alle fall turistmyndighetene i landet. Foto: Cape 9 Villas & Suites

For mange nordmenn er Hellas og de greske øyene den absolutte feriefavoritten, og reisemålet som de vender tilbake til – år etter år.

Mange har falt for de mange små, greske turiststedene med enkle hoteller, gjerne drevet av familier.

Nå tyder alt på at det er endringer på gang.

Meldingen fra landets turistminister om hva fremtidens turist-tilbud vil bli, er klinkende klar.

Topp prioritet

Minister Olga Kefalogianni snakker ikke mye om de små og familiedrevne hotellene i de bortgjemte vikene:

– Utvikling av luksusturisme er en topp-prioritet for den greske regjeringen, sier hun nå. Uttalelsen falt på en konferanse nylig som ble holdt på den populære ferieøya Santorini, skriver det greske turistnettstedet GTP.

Hun ønsker å markedsføre Hellas som en toppdestinasjon for luksusturisme over hele verden.

Voldsomt forbruk

Å satse på færre, men mer pengesterke besøkende, vil også gjøre feriestedene mindre avhengig av den stadig mer problematiske masseturismen.

Mange «billig-turister» påfører landene stor slitasje, men representerer ikke store inntekter.

Da er det noe helt annet med de såkalte luksusturistene:

En undersøkelse som analyseselskapet GBR Consulting  har gjort, viser at en reisende med mye penger har et forbruk som er fire ganger høyere enn gjennomsnittet i det vanlige fritidsmarkedet.

5-stjerners hoteller

At det skjer en dreining bort fra de billige ferietilbudene til mer luksus-satsing også i Hellas, har flysmart24 skrevet om tidligere.

Forskningsrapporter som har vært lagt frem om hvordan Hellas bør utvikle sitt turist-produkt, har vært klare i sin konklusjon:

Turister vil i økende grad ha 5-stjerners hoteller og ellers betale for en bedre komfort enn hva de små hotellene kan tilby.

I følge bransjen selv er luksusturismen allerede en av de raskest voksende og mest lovende produktene i reiselivssektoren i Hellas.

Høy kvalitet

Det dreier seg om gjester som etterspør unike, personlige tjenester av høy kvalitet, og som får Hellas til å fremstå som et attraktivt reisemål.

Denne posisjonen må landet bygge videre på, mener turistminister Kefalogianni. Det blir avgjørende viktig å kunne tilby overnattingssteder med høy standard.

Ekspertene mener at dagens reisende søker personlige opplevelser, som inkluderer elementer av kultur, gastronomi, naturlig skjønnhet og den særegne lokale kulturen på hvert reisemål.