Avinor advarer mot at du sannsynligvis blir møtt med byggeaktivitet hvis du reiser du fra Oslo lufthavn de neste ukene.
Årsaken kan du bare glede deg over: Det er en etterlengtet oppgradering som skal skje. Det vil komme et bedre mat- og drikketilbud, blant annet vil flyplassen få sin egen vinbar.
Hovedflyplassen gjennomgår nå sin største kommersielle endring siden utvidelsen i 2017.
– De neste ukene skjer det mye, og det pågår nå bygging samtidig på flere spisesteder. Derfor kan nok restaurantutvalget oppleves litt magrere enn det man er vant med, men vi kan forsikre om at det snart åpner mange nye og spennende steder, sier Iskra Skram, kommersiell leder i Avinor.
Favorittene
Avinor lanserte nyheten om de nye spisestedene i fjor sommer, og rett før jul merket publikum de første resultatene, slik flysmart24 meldte da.
En av de store nyhetene er etableringen av en egen vinbar, Tigerstaden. Den skal ligge på det nye torget på utenlandet, og åpner etter planen i april.
To nye italienske restauranter får plass. Den ene står snart klar på utland, og har fått navnet «Trattiora Tavolare». «Bjørn`s Backyard» har allerede åpnet ved Gate E2.
I tillegg vil flere spisesteder få «Grab & Go»-løsninger, som er en etablert og populær måte å sikre seg en matbit på før flyreisen.
Midlertidig redusert tilbud
Avior advarer mot byggeaktiviteten som nå vil komme:
– Det vil bli en periode med en del byggearbeider, men vi sørger for at det alltid vil være et bredt tilbud av ulike konsepter å velge mellom. Det er derfor vi også gjennomfører denne endringen i etapper, og alt skal ferdigstilles dette året, forsikrer Skram.
Spisestedene som har fått nye kontrakter, er SSP Norway, HMSHost, Bit Union, Reitan Convenience, LETT og Joe & the Juice.
Også på innland
Bit Union og LETT som tidligere har hatt lokaler i utlandsterminalen, vil nå også finnes på innland. O’Learys Sports- og Gastrobar, som tidligere også kun har vært etablert på utland, vil få et eget, stort lokale på innland.
– Vi har gjort oss erfaringer rundt nordmenns og utenlandske reisendes matvaner, og har valgt å beholde og utvide de spisestedene som allerede er folks favoritter. I tillegg tilfører vi en del nye konsepter som vi har stor tro på. Eksisterende steder skal også få et løft. I sum mener vi at de reisende på Oslo Lufthavn med dette løftet vil oppleve et matkonsept som treffer enda bedre, sier Skram.