Store endringer i tilbudet på Gardermoen

Nå blir det endringer i serveringstilbudet på Oslo Lufthavn. En egen vinbar vil bli åpnet her, på det nye torget på flyplassen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

De som har savnet en skikkelig vinbar på Oslo Lufthavn blir nå hørt. Vinbar åpnes, samtidig som det skjer store endringer i mattilbudet på flyplassen.

– Nå blir det flere av nordmenns favoritter på flyplassen, lover Avinor, som vil styrke satsingen for de tilbudene som de reisende har vist seg å sette pris på.

Og nyheten er altså at flyplassen nå også skal få sin egen vinbar:

Senke skuldrene

Vinbaren vil få navnet Tigerstaden og skal plasseres på det nye torget på utland.

– Det er et etterlengtet alternativ som også har referanser til hovedstaden og et ypperlig stoppested for feriestemte passasjerer. De skal endelig kunne senke skuldrene og glede seg over å være på reisefot, heter det i en pressemelding fra Avinor.

Tigerstaden vinbar vil få plass i de lokalene der man finner Havsalt nå, et areal med sitteplasser både nord og øst for selve baren.

– Ombyggingsarbeidet i forbindelse med utskiftningen starter senere i år. De fleste stedene vil stå ferdig i starten av 2025. Noen mer konkret dato for åpning har vi foreløpig ikke, opplyser kommunikasjonsrådgiver Carita Storm Røsaasen i Avinor til flysmart24.

Satser på det populære

Endringen i mat- og drikketilbudet er ifølge Avinor det største på syv år.

De som frykter at deres favoritt-steder på flyplassen skal forsvinne når det nå gjøres endringer, kan trolig slappe helt av.

Burger King, Peppes Pizza, Joe and The Juice, Northland, Ritazza, Two Tigers og Starbucks er kjente konsepter som vil bli værende på lufthavnen.  

– Vi ser tydelig hvilke spisesteder som er best likt, både blant nordmenn og turister. Nå satser vi i større grad på nettopp disse, sier Joachim Lupnaav Johnsen, kommersiell direktør i Avinor. 

Mer italiensk

De fleste av favorittene forblir eller utvides derfor, men de andre spisestedene skal byttes ut med nye, mer treffende konsepter.

O’Learys Sport- og Gastrobar som tidligere kun har vært etablert på utland, vil man fremover også finne på innlandssiden. 

De som ønsker sunn og rimelig mat vil blant annet finne Bit Union og LETT også på innland.  

Mat på farten

Det italienske kjøkkenet vil få mer plass, og hele to nye italienske restauranter åpnes, en på innland og en på utland.

Tilbudet til de reisende vil også styrkes i områder av terminalen der det kommersielle tilbudet i dag er mer begrenset.

Flere spisesteder vil få «Grab & Go»-løsninger, som er en etablert og populær måte å sikre seg en matbit på før flyreisen.  

Dette blir tilbudet

Her er stedene som vil etableres på innland: O’Learys sportsbar, Trattiora Tavolare Dom, Kaffetår,
PIQ*NIQ, Journey – Kitchen & Bar, Bit Union, Lett og Crafts – Oslo’s Gastropub.

Disse stedene vil etableres på utland: Trattiora Tavolare Int., Bjørns Backyard, Asia Street Cooking Ltd., Barino. I tillegg Mel Norwegian Bakery og Tigerstaden vinbar, begge på torget på utland.  

Disse stedene vil etableres på ankomst: Asia Street Cooking Ltd., Oslo Food Hub.