Varsler massive turist-aksjoner inne i turistområdene

Protestene mot masseturismen på Kanariøyene vil flyttes inn i turiststedene. Her er Amadores på Gran Canaria. Foto: Shutterstock

Til nå har det meste av protest-aksjonene mot masseturismen på spanske reisemål skjedd i sentrum av de store byene.

Nå trapper aksjonistene opp og utvider sine protester.

Det er frustrerte aksjonister på Kanariøyene som nå har bestemt seg for å gjøre de massive protestaksjonene mer synlig, også for turistene.

Nå setter de kursen for områdene der turistene er, nær turisthotellene og ved badestrendene.

De viktigste turistområdene

Dette vil bli merkbart for nordmenn og andre turister.

De vil nå risikere å få de store protestmarsjene tett inn på livet på Gran Canaria og andre øyer.

– Ingenting har skjedd. Ingenting har endret seg. Denne gangen vil vi ta til gatene i de viktigste turistområdene, sier de frustrerte aksjonistene ifølge den spanske avisen Canarias Ahora.

Som flysmart24 fortalte fylte titusener av demonstranter gatene på flere av ferieøyene i april med krav om en endret turistmodell på Kanariøyene.

Skjøvet ut

De vil at fokuset på de fastboendes situasjon skal bli større.

De kritiserer myndighetene for en ensidige satsing på økt turisme, og mener dette har gått på bekostning av egne innbyggere. De fastboende har blitt skjøvet ut av boligmarkedet til fordel for turister.

Leiligheter som før hadde en pris som unge kanariere kunne betale, leies i dag ut for mye høyere pris via Airbnb og andre turistaktører.

Innta turiststedene

Resultatet er at øyenes egen befolkning ikke har råd til å finne seg et sted å bo. Det er dette som har utløst protestene, i tillegg til misnøye over lønnsnivået i befolkningen.

Nå vil aksjonistene stanse denne negative utviklingen.

De fylte gatene i april og fikk løfter om at det skulle legges mer vekt på behovet hos øyenes egen befolkning, og økt fokus på å skaffe flere boliger for fastboende.

Så langt har lite skjedd, mener aksjonistene.

Feirer rekorder

– I stedet for å jobbe for endringer til det bedre for befolkningen, fortsetter myndighetene å feire nye turistrekorder måned for måned, mener de.

De fastslår at dette viser at det ikke var nok at de fylte bygatene med sine protester, derfor skal de nå også innta turiststedene.

Det er en protest rettet mot myndighetene, og ikke en protest mot turistene.