Kåret til det beste flyselskapet i Europa

Turkish Airlines, kåret til Europas beste flyselskap, har to daglige avganger fra Gardermoen til Istanbul. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Kampen om å kunne smykke seg med den prestisjetunge tittelen «Europas beste flyselskap» er knallhard.

Nå har Turkish Airlines vunnet retten til å bære denne tittelen i 2019, og for andre gang i selskapets historie. Selskapet danket ut konkurrentene på rekke og rad.

Det er World Travel Awards – også kalt reiselivets Oscar-kåring – som har plassert det nasjonale tyrkiske selskapet øverst for seierspallen denne gangen.

Det er reiselivsansatte og reisende over hele verden som kan delta i de årlige kåringene, som har pågått siden 1993.

Årets resultater ble avslørt under er seremoni på Madeira lørdag kveld. Der utropte man samtidig  Norwegian som det beste lavprisselskapet, i Europa.

Den aller gjeveste prisen, for beste selskap totalt sett, gikk imidlertid til Turkish Airlines. Prisen gjør 2019 til et super-år for selskapet. Ikke bare flyttet det inn i Europas nyeste flyplass i Istanbul for noen uker siden.

Tyrkerne danket også ut ti andre selskaper som alle var nominert til prisen:

Aeroflot, SAS, Lufthansa, Air France, KLM, Iberia, British Airways, Icelandair, Swiss og TAP Air Portugal.

Det var Lufthansa som vant denne kåringen i fjor. Det tyske selskapet er det eneste europeiske flyselskapet som har oppnådd status som 5-stjerners flyselskap hos den anerkjente analyseselskapet Skytrax.

Da kan det virke som et paradoks at Turish Airlines vant konkurransen i år, etter som det bare for noe uker siden ble nedgradert fra fire til tre stjerner av det samme analyseselskapet.

Turkish Airlines har i dag to daglige avganger fra Oslo Lufthavn til Istanbuls nye flyplass, og samarbeider i Norge med SAS. Begge er medlemmer av Star Alliance.

Norwegian ble kåret til Europas beste lavprisselskap.