Finn-sjef: Så enkelt sparer du 10.000 kr. på flybillettene

Det er mulig å spare tusenvis av kroner med et enkelt håndgrep når du skal kjøpe flybilletter. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det kan lønne seg stort å være nøye i valg av reiserute når du skal ut på tur, særlig på litt lengre flyreiser. En familie på fire kan glatt spare 10.000 billettkroner på en enkelt ferietur.

Det dreier seg om å velge fly med en mellomlanding fremfor kun å sjekke direkterutene.

Kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, sier at nordmenn flest foretrekker direkte flyruter, men ikke hvis de kan spare mye penger.

På oppfordring fra flysmart24.no har reisesjefen dypdykket i sin egen søkemotor. Han har kommet opp med noen eksempler han mener dokumenterer at det kan være mange penger å spare på å ikke gå direkte på flyselskapenes nettsider, men gjøre et større søk og få med seg mer enn de direkte rutene.

Selv om reisetiden kan bli noe lenger, ser ikke det ut til å skremme folk fra å velge dette. Spesielt ikke når turen likevel skal vare en uke eller to.

– Historikken på vår søkemotoren Finn Reise viser at nordmenn gjerne vil reise direkte, men ikke for enhver pris. Hvis man kan spare penger med en mellomlanding gjør folk gjerne det, sier Berge til flysmart24.no.

Med flere i reisefølget dreier det seg raskt om mange tusenlapper spart. De kan eventuelt heller kan brukes på å kjøpe seg opp til en bedre hotellstandard eller til annen shopping på reisemålet.

Terje Berge. Foto: Finn

Han karakteriserer nordmenn som proffe på flysøking, og sier at mange gjerne setter sammen reiser fra ulike lavprisselskaper for å få bunnlinjen så lav som mulig.

– Noen flyr eksempelvis fra Oslo til London Gatwick med  Norwegian Oslo til Gatwick og videre med Easyjet, om det er til Madrid eller Barcelona de skal. Og særlig hvis det er penger å spare, sier Berge.

De store besparelsene blir det på spesielt de interkontinentale turer.

På en tur fra Oslo til New York, for eksempel, kan billettutgiftene bli nærmest halvert ved å ta en mellomlanding på Heathrow i London fremfor å reise direkte fra Oslo Lufthavn.

Her er et eksempel:

Et annet eksempel Berge trekker frem viser besparelsene ved en tur fra Oslo til Thailands hovedstad Bangkok.

Her har Norwegian og Thai Airways direkte ruter.

Mange velger imidlertid å heller reise med Turkish Airlines, Emirates eller Qatar Airways med mellomlanding i henholdsvis Istanbul, Dubai eller Doha.

Det kan lønne seg:

– Dette er en av byene som det søkes mest på, og her kan man ofte spare over 10.000,- med en mellomlanding for en familie på fire personer, sier Berge.

 

Berges tredje eksempel gjelder en tur fra Oslo til Miami, et meget populært sted å dra for sol og varme når vinteren har grepet her hjemme.

Her operer SAS med en direkterute fra Oslo, mens det er et hav av selskaper som konkurrerer om passasjerene fra en rekke av de store europeiske lufthavnene

– På denne reisen fins det utallige kombinasjoner fra Norge. De store selskapene med en mellomlanding gir tusenvis av muligheter hver dag, sier Berge.

Prisen for en voksen på direkteruten med SAS er på 4.468 kroner i januar, mens en billett med British Airways via London kommer på 3.083 kroner.

Denne flyvningen er fra Oslo til Miami med mellomlanding i London.

For denne turen kunne den som var interessert i en kveld og natt i Lisboa på kjøpet ha sikret seg den samme reisen for bare 2.497 kroner med flyselskapet TAP.

Det er denne prisen som er oppført som billigst på faksimilen ovenfor, men vi har valgt å se bort fra denne prisen nettopp fordi den krever en overnatting i Lisboa.

BA fra London rykker dermed opp som det billigste med mellomlanding.