Nå straffer politiet også turister som kjøper kopivarer

Det går ikke mange minuttene mellom hver selger av kopivarer på stranden i Spania. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Denne sommeren bør du vokte deg vel for å handle kopivarer på Spania-ferien. Til nå er det kun selgerne av ulovlige kopivarer som har fått smake politiets knallharde bøter. Denne sommeren varsler spansk politi en helt ny kurs.

Fra nå av kommer også turister som kjøper de ulovlige produktene til å bli bøtelagt, skriver avisen Diario de Mallorca.

Den første utenlandske turisten har allerede fått merket politiets nye praksis. Nå blir kjøperen også straffet fordi det dreier seg om varer som det er ulovlig å selge.

Turisten ble stanset for noen dager siden midt på gaten i Palma på Mallorca. Polititjenestemenn hadde sett at han hadde kjøpt varer hos selgere som åpenbart og solgte kopivarer. Det skal ha dreid seg om en mindre handel, trolig et par solbriller.

Resultat? Beslaglagt vare og 1000 kroner i bot, som vedkommende måtte betale før turen gikk hjem.

Et nytt lovverk åpner for at bøtene kan være opp mot 700 euro, og altså 7 000 norske kroner. Spansk politi sier det ønsker å være tydelig på at dette ikke blir et engangstilfelle.

Politiet sier at overvåkingen av den sterkt økende handelen med ulovlige produkter i det offentlige rom kommer til å bli intensivert denne sommeren.

Som flysmart24 har skrevet tidligere har politi både i Spania, Hellas og Italia de senere årene drevet en intens jakt på det økende salget av kopivarer. Kjøpesterke turister er lett bytte for de som opererer i dette markedet.

For norske turister har praksis hos den norske Tolletaten vært at import av kopivarer til eget forbruk ikke har blitt straffet.

Lik flysmart24.no på Facebook