Nå blir det kollektiv-tilbud til Oslo Lufthavn hele døgnet

I sommer skal Flytoget kjøre også om natten mellom Oslo og Gardermoen. Foto: Flytget

I sommer skal Flytoget for første gang kjøre mellom Oslo Sentralstasjon og Oslo Lufthavn gjennom hele natten.

Da blir det slutt på at passasjerer, som ankommer med sene og forsinkede fly, står uten et kollektivtilbud til hovedstaden.

-Vi synes det er veldig gøy få testet dette fordi vi vet det er noe mange reisende har ønsket seg lenge, sier kommunikasjonssjef Ida Marie Fottland i Flytoget, til flysmart24.no.

Hun sier at døgndriften vil være et tilbud i sommer – fra 22. juni til og med 9. august. Sommerens tilbud kan bli permanent, hvis etterspørselen er god.

– Det er aller første gangen vi gjør dette. Hvorvidt det er noe vi søker om igjen neste sommer, eller i andre perioder, vil vi vurdere når vi vet hvordan tilbudet blir mottatt, sier Fottland.

Fra tid til annen har det vært rettet skarp kritikk mot Avinor og kollektivselskapene fra passasjerer som har kommet forsinket med fly til Oslo Lufthavn.

Mange har da opplevd at både tog og buss har sluttet å gå. Eneste alternativ har vært å ta taxi hjem. Det har for noen kostet tusenvis av kroner.

Nå kommer Flytoget denne kritikken i møte og lanserer «Nattsommertoget». Det skal kjøre åtte ekstra avganger. Det betyr i praksis ruter hele døgnet.

Administrerende direktør for Flytoget, Philipp Engedal, sier tror det nye tilbudet vil fylle et behov:

– Vi har gledet oss veldig til å introdusere «Nattsommertoget» for de reisende. Vi vet at mange av kundene våre flyr på litt andre tidspunkter nå på sommeren, og at flere avganger på natten har vært et ønske fra flere, sier Engedal.

Flytoget har aldri før satt opp så mange avganger i løpet av et døgn som det som skjer denne sommeren.

Vanligvis går siste avgang med Flytoget fra Oslo Lufthavn klokken 00.50 og første 05:30.

I sommer settes følgende avganger opp fra Oslo Lufthavn:

01:10, 01:30, 02:10, 02:40 (Buss fra Oslo S til alle øvrige stasjoner, foruten Nationaltheatret).
04:50 og 05:10 (Flytog til alle stasjoner).

Ekstraavgangene kjøres gjennom hele uken.

Lik flysmart24.no på Facebook