Kåring: Her får du verdens beste flymat

20 millioner flyreisende har avgjort hvilket selskap som serverer den beste maten til passasjerene. Foto: Airlinemeals

Mange flyreisende betakker seg maten som serveres om bord og velger i stedet å ha med egen mat på flyturen. Det fins mange unntak fra dårlig flymat, her er listen over de flyselskapene i verden som har den aller beste cateringen.

Kåringen skjedde på den årlige utdelingen av World Airline Awards i London, også omtalt som «reiselivets Oscar-utdeling.»

Dette er en kåring der 20 millioner passasjerer over hele verden er blitt spurt om hvilket flyselskap de mener serverer den beste maten om bord. Over 300 selskaper er med i undersøkelsen.

Ikke uventet er det også i denne kåringen flyselskaper fra Asia og Midtøsten som totalt dominerer vinnerlisten.

Av de 10 beste på listen, er åtte selskap fra disse regionene, med en gammel kjenning for norske flykunder – Thai Airways – helt på topp.

Selskapet vant i samme slengen konkurransen om å ha den beste økonomiklassen i verden.

Siden 2009 har selskapet operert en direkterute mellom Oslo Lufthavn og Bangkok, og ble det første asiatiske selskapet med fast rute til Gardermoen.

Selskapet har inkludert servering i alle klassen på den 11 timer lange flyturen fra Oslo, og ut fra rangeringen ser det ut til at passasjerene som reiser på dette selskapets rutenett setter pris på kvaliteten på det de får servert om bord.

De har i alle fall sendt Thai helt til topps på verdenskåringen for 2018.

Halvparten av flyselskapene på listen har rute på Oslo Lufthavn.

I tillegg til Thai gjelder det Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines og Lufthansa. Både Emirates og Qatar har den senere tid oppgradert serveringen på sine økonomiklasser.

Turkish Airlines er også kjent som et av de flyselskapene på Gardermoen med best servering, som er inkludert i billettpriser også for de som siter bak i kabinen.

De selskapene som ifølge årets kåring har den beste flymaten er:

1. Thai Airways

2. Singapore Airlines

3. Emirates

4. Qatar Airways

5. Turkish Airlines

6. Asiana Airlines

7. EVA Air

8. ANA All Nippon Airways

9. Japan Airlines

10. Lufthansa

Lik flysmart24.no på Facebook