Ryanair inn i turbulens og stanser Norge-rute

Ryanair kommer ikke til å gjenoppta sin rute til Manchester når selskapet kommer i gang igjen fra Norge. Foto: Ryanair

Det irske lavprisselskapet Ryanair har redusert kraftig sin tilstedeværelse i Norge, og fjerner en av rutene. Korona-krisen og strenge reiserestriksjoner har rammet selskapet hardt.

Rutene fra Oslo Lufthavn – til henholdsvis London Stansted og Vilnius – er begge stanset midlertidig.

Slik vil det være til i alle fall starten av flyselskapenes sommerprogram, som starter 28. mars. Da skal selskapet etter planen gjenoppta de to rutene, men med redusert frekvens.

Stanser en rute

London-ruten, som før pandemien ble fløyet opptil tre ganger daglig, skal i sommer flys tre ganger i uken frem til juli, deretter fem ganger i uken.

På Sandefjord Lufthavn Torp får korona-krisen og brexit konsekvenser for ruten til Manchester.

– Ryanair skal fly igjen på ruten til London fra den 28. mars, med redusert kapasitet i april, mai og juni. De vil på grunn av brexit-utfordringene ikke kunne operere ruten Torp – Manchester i sommer-programmet, opplyser markedssjef Tine Kleive-Mathisen til flysmart24.

Spania-ruter tilbake

Derimot har selskapet satt opp sine to Spania-ruter i sommerprogrammet. Både Alicante og Malaga kommer tilbake etter korona-stansen. Det gjelder også Milano Bergamo.

Ryanair har alltid vært et av de store selskapene på Torp. I dag operer Ryanair bare to ruter på flyplassen, til Gdansk og Krakow, som selskapet flyr to ganger i uken.

Trøbbel

I motsetning til de fleste andre flyselskapene har Ryanair en solid økonomi, og stor krigskasse, etter mange år med store overskudd.

Nå er det imidlertid rammet hardt av den reduserte trafikken, og la for noen dager siden frem regnskap som viste et tap på over 3 milliarder norske kroner i tredje kvartal.