Avviser rykter om nye innreise-krav for turister i år

Den som skal inn i Hellas i år må kunne fremvise negativ korona-test. Foto: Gresk turistbyrå

Det vrimler av opplysninger om ulike reise-løsninger for landene i Europa i sommer. Alle store turistmål ønsker å komme i gang igjen etter pandemien. Noen blir vel ivrige.

Turistmyndighetene i Hellas rykker nå ut og forsikrer at landet ikke vil kreve at turister skal kunne fremlegge bevis for å ha tatt vaksine mot covid-19 for å få slippe inn i landet.

Den greske turistministeren Harry Theoharis sier at det har oppstått et rykte om strengt vaksinekrav i Hellas i kjølvannet av planene om et eget vaksine-pass for Europa.

Har vært pådrivere

Han er derfor klar på at dette ikke vil bli noe ensidig krav, men at grekerne også kommer også til å slippe inn folk som kan fremvise en negativ korona-test, skriver nettstedet GTP Headlines.

Hellas har vært en av pådriverne for et såkalt vaksine-pass. Dermed har det spredd seg en oppfatning om at landet vil kreve slik dokumentasjon fra de som skal besøke greske reisemål i sommer.

Nå avviser turistministeren dette i en uttalelse han har vært nødt til å komme med for å rydde opp i misforståelser. Også negativ test skal være en fullgod «inngangsbillett».

Ikke til reiseformål

Det vil trolig ikke bli noe av ideen om et vaksinepass for reiser i Europa fordi det krever enighet fra alle land i EU om å innføre det. Så langt har Kroatia sagt tvert nei, og også Frankrike og Tyskland er skeptiske.

Hos Apollo Reiser, som har spesialisert seg på pakketurer til Hellas, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera at de har fått noen generelle spørsmål om det kreves vaksine for å komme inn i landet, men at det ikke er mange.

Norge er med

Som flysmart24 tidligere har skrevet følger også Norge med på dette arbeidet, men ikke tatt stilling til hvordan vi eventuelt skal forholde oss til en slik dokumentasjon.

Det EU-kommisjonen til nå har diskutert er et vaksine-bevis som et helsedokument for den enkelte, og ikke som et dokument som gir den som har vaksinert seg noen fordeler ved grensepasseringer.