Spansk lavprisselskap øker satsingen i Norge

Det spanske lavprisselskapet Vueling satser mer i Norge. Foto: Vueling

Det spanske lavprisselskapet Vueling øker nå sin satsing i Norge. Fra sommeren av kommer to nye direkteruter fra den katalanske hovedstaden og til Norge.

Fra før av flyr Vueling mellom Barcelona og Oslo. Denne ruten er riktig nok stanset nå i forbindelse med korona-situasjonen.

Fra sommeren av kommer to nye ruter, til Bergen og Stavanger. Den første avgangen fra Bergen blir den 19. juni, mens Stavanger ligger inne fra dagen etter, melder selskapet selv onsdag.

Satser i flere byer

Rutene skal opereres én gang i uken, og det blir faste avganger fra Flesland og Sola på henholdsvis lørdager og søndager.

Ruten skal opereres i hele sommer, og siste planlagte avgang er i oktober.

I tillegg til å satse på Stavanger og Bergen, satser selskapet også på å øke sin tilstedeværelse på Oslo Lufthavn.

Her hadde Vueling egentlig satset på tre ukentlige avganger mellom El Prat-flyplassen i Barcelona og til Gardermoen. Nå blir det fire, ifølge selskapet.

Inngående trafikk

Et selskap som Vueling, som er en viktig aktør i spansk luftfart, vil ikke bare satse på sol- og ferietrafikk fra Norge til Spania.

Det vil trolig også kunne være en viktig transportør av spanske turister den andre veien.

I tillegg til de nye rutene annonsert, skal Vueling operere tre andre ruter som allerede er en del av deres vanlige program:

Eid av flykjempe

Det gjelder ruter fra Barcelona til København med to daglige rundturer, Stockholm med en daglig frekvens samt Aalborg med to ukentlige frekvenser.

Vueling er eid av IAG, et konsern som i tillegg eier flyselskaper som British Airways, spanske Iberia og irske Aer Lingus.