Flere direktefly gir tøffere kamp om Tyrkia-turistene

Flere flyavganger fra Oslo til den tyrkiske riviera. Sist ut er Turkish Airlines som varsler ny rute. Foto: Airbus

Det har det vært så å si full stans i norsk turist-trafikk til Tyrkia som følge av korona-viruset. Nå ser det imidlertid å bli en endring på det, og flere flyselskap setter opp direkteruter til turistområdene i sør.

Det gir tøffere kamp om passasjerene, når restriksjonene blir borte.

Sist ut er landets nasjonale flyselskap, Turkish Airlines, som nå melder at selskapet setter opp en direkterute fra Oslo Lufthavn til Gazipasa-flyplassen ved Alanya denne sommeren.

Dermed ser det foreløpig ut til at det blir konkurranse med SAS om direkte-passasjerer til lufthavnen Gazipasa. Den ligger nærmere nordmenns feriefavoritt Alanya enn tilfellet er med flyplassen i Antalya.

Slik skal ruten flys

Norwegian vil fortsette å operere sin rute til den den tyrkiske riviera til den noe større flyplassen i Antalya. Med det blir det opptil tre daglige avganger fra Gardermoen til den tyrkiske riviera.

Turkish Airlines skriver i en melding til flysmart24 at selskapet setter opp en ukentlig flyving mellom Gazipasa og Gardermoen. Den skal opereres fra 19. juni frem til 23. oktober, og dekker dermed det meste av sommersesongen.

Ruten blir fløyet hver lørdag med en Airbus A320, og skal ha avgang fra Oslo Lufthavn klokken 15.25 med landing i Tyrkia klokken 20.35.

Konkurranse med partner

– Vi er glad for å kunne gjenoppta ruten til Alanya, spesielt på bakgrunn av at nesten alle direkteruter mellom Oslo og Alanya/Antalya ble kansellert i fjor, skriver selskapet i meldingen.

Denne ruten vil gå i direkte konkurranse med alliansepartner SAS som for en stund siden gikk ut med sin rutesatsing denne sommeren. SAS har satt opp avgang til Gazipasa-flyplassen med åpning den 3. april.

SAS skal ha opptil fem avganger per uke frem til juni. Ifølge egne nettsider legger selskapet opp til en daglig rundtur fra 23. juni og hele juli, men reduserer til to i uken fra midten av august.

Holder fast på storflyplass

Norwegian holder fast på Antalya-flyplassen, med start 30. mars. Frem til 15. juni er det satt opp fire ukentlige turer, med daglige avganger derfra og til og med 14. august.

Deretter går selskapet tilbake til fire avganger i uken.

Den fjerde aktøren for Tyrkia-farerne, ferielandets største lavprisselskap Pegasus, har så langt ikke satt opp noen non stop rute til det sørlige Tyrkia. Det fortsetter sin service for reisende med en mellomlanding på Sabiha Gökçen Airport.

Turkish Airlines melder at deres Istanbul-rute skal flys fem ganger i uken, og planen er å øke til daglige avganger etter påske. Ruten er satt opp med en Airbus A321neo.

Slik er innreisereglene

Ifølge Utenriksdepartementet må alle reisende til Tyrkia vise negativ covid-19 PCR -test, og den ikke være eldre enn 72 timer. Barn under seks år er unntatt.  

Reisende som ikke har negativ PCR-test vil måtte gjennomføre syv dagers karantene ved den adressen de oppgir, hotell eller egen bolig. De som ikke oppgir adresse må gjennomføre syv dagers karantene på et sted bestemt av det tyrkiske helsedepartementet.

På dag syv av karantenen vil reisende bli testet for covid-19. Karantenen blir opphevet for de som får negativt resultat.