Fjerner smitteregler – åpner for norske turister

Mange nordmenn savner vinterreisene til Thailand. Nå kan ventetiden snart være over. Foto: Spies.dk

For nordmenn på pakkereise er det normalt to reisemål som er aktuelle om vinteren – Kanariøyene og Thailand. Nå oppheves en viktig hindring for å reise inn i «smilets land.»

Det kan føre til at den norske delen av reisekonsernet TUI girer opp charter-satsingen med flere direktefly enn først planlagt fra Gardermoen til Thailand. Det kan skje til vinteren.

– Ja, dette er gode nyheter. Skulle vi se at etterspørselen er der så er vi absolutt åpne for å justere opp kapasiteten vår, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI til flysmart24.

Så kom hjelpen

Mens charter-selskapene til nå har snakket om å få i gang igjen turist-trafikken til landene rundt Middelhavet, har TUI tatt et større steg og satt opp turer med direktefly til både Thailand og Mexico fra Norge til vinteren.

På grunn av pandemoen har Thailand i praksis vært stengt siden mars i fjor, har all turisme til landet vært stanset.

For noen uker siden kom imidlertid de første signaler fra landets myndigheter om en forestående gjenåpning. Det fikk TUI til å sette opp igjen direktefly fra Oslo til Thailand.

For noen dager siden kom så beskjeden fra Thailands myndigheter om at de øker farten i gjenåpningen.

Et gjennombrudd

Konkret går det ut på å fjerne dagens karantenekrav og åpne seks regioner for utlendinger. Det skal skje gradvis fra juli frem mot oktober, og starte med Phuket i juli.

Betingelsen er at folk er vaksinert, noe som da vil være tilfelle med norske reisende i vinter.

For Thailand-turismen kan dette åpne for et skikkelig gjennombrudd.

Det er snakk om flere av de mest populære turistreisemålene i landet som åpnes. Det er så langt Phuket, Krabi, Phangnga, Surat Thani (Koh Samui), Chon Buri (Pattaya) og Chiang Mai.

Planlegger allerede ferien

For TUI og Ving kunne ikke lettelsene komme på et bedre tidspunkt. Da TUI annonserte fire direkteturer annonsert for noen uker siden, fikk salgsstarten god respons. Til tross for at lettelsene ikke da var kjent, ble de første plassene solgt straks tilbudet ble lagt ut.

Det til tross for dagens norske reiseråd, som advarer mot alle reiser til utlandet.

Nå håper TUI at de nye reglene skal få enda flere til å kaste seg på Thailand-flyet, og vil vurdere å sette opp enda flere avganger.

Også Ving flyr direkte til Phuket, og starter 19. desember. Selskapet har satt opp en avgang hver 14 dag fra 19. desember. Siste tur går 13. mars.

Thailand selger godt

– Thailand selger allerede ganske bra. Nå må vi først og fremst fylle flyene vi har satt opp, og så må vi se på det. Akkurat nå er det mange nordmenn som planlegger juleferien i Thailand, forteller Aspengren.

Det er i utgangspunktet satt opp seks direkte-avganger fra Gardermoen til Phuket og Krabi i desember, januar og februar.

Turene skal flys med selskapets Boeing 787 Dreamliner-fly, den samme flytypen som Norwegian benyttet på sine non stop-ruter fra Oslo til Bangkok og Krabi.