Wizz Air forbereder nye ruter i det norske markedet

Wizz Air har etablert seg med et stort rutetilbud i Norge. Nå skal det bli utvidet igjen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air har gjentatte ganger gjort det klart at satsing i det norske markedet er langsiktig. Nå kommer selskapet med beskjed om at det forbereder en ytterligere utvidelse og vil komme med enda flere ruter enn det selskapet operer i dag.

For tiden har Wizz Air, i likhet med sine konkurrenter SAS og Norwegian, måttet tilpasse seg en lavere reise-aktvitet på grunn av de norske smittevern-tiltakene.

De har også omfattet oppfordring om å begrense reiseaktiviteten, noe som har tvunget frem behov for store kutt i rutetilbudet.

Lav etterspørsel ennå

Onsdag kommer statsminister Erna Solberg med det som er en gjenåpningsplan for det norske samfunnet. Det kan gi støtet til å øke nordmenns normalt høye flyaktivitet noe.

Wizz Air er klar.

Selskapets kommunikasjonsdirektør, Andras Rado, opplyser til flysmart24 at selskapet hele tiden leter etter tegnene til å kunne fyre opp rutetilbudet igjen til nivået som Wizz Air la opp til da selskapet overraskende kastet seg inn i det norske innenriksmarkedet i november i fjor.

– Vi overvåker situasjonen kontinuerlig, men ser fortsatt at det er en svært lav etterspørsel som følge av de lokale reisebegrensningene og anbefalingene, sier Rado.

Vil ha nye ruter

Selskapet har firer fly i virksomhet i Norge, og disse er klare til å bli utnyttet enda mer så snart passasjer-grunnlaget gjør det forsvarlig. Tiden med redusert rutetilbud på selskapets 12 norske ruter skal følge Rado ikke vare lenger enn høyst nødvendig:

– Vi vil legge til flere frekvenser på våre norske ruter og kanskje komme med nye ruter når vi ser at det er underliggende etterspørsel, sier han.

Han vil ikke si noe om hvor de nye rutene skal komme, men selskapet bygger hele tiden opp sin virksomhet med nye baser over store deler av Europa. Det gir stadige rutenyheter. Sist ute var en base i Palermo i Italia, som var selskapets 42. base i Europa.

Nye Syden-ruter

Sist Wizz Air økte i Norge, lanserte selskapet fem nye ruter fra Gardermoen til populære Syden-reisemål. Det var to ruter til Spania – Alicante og Las Palmas – samt til Chania på Kreta, Larnaca på Kypros og Split i Kroatia. Disse rutene starter i mai og juni.

I den norske reisebransjen er det en klar oppfatning om at korona-pandemien har skapt et stort oppdemmet reisebehov, som vil gjøre seg utslag i stor reiseaktivitet igjen så snart begrensningene oppheves og reisemålene føles trygge å besøke.

Samtidig har flyselskapene sett at kundene, som følge av all usikkerheten rundt reiserådene, holder igjen og bestiller sine billetter enda tettere opp mot avreise enn før.